Microsoft tvrdi: Windows 10 ne prikuplja podatke bez dozvole korisnika

Izvor: B92, 16.Dec.2018, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Microsoft tvrdi: Windows 10 ne prikuplja podatke bez dozvole korisnika

Ranije ove nedelje, pojavile su se informacije da Windows 10 učitava podatke iz istorije aktivnosti i prosleđuje ih Microsoftu, čak i kada je ta opcija isključena u podešavanjima.

Vest je, naravno, unela nemir i zabrinutost za privatnost podataka u zajednicu korisnika Windowsa, ali Microsoft objašnjava da nema potrebe za panikom jer ne postoji povreda privatnosti.

Ta kompanija navodi da Activity History sekcija u Microsoft Account Privacy Dashboard-u grupiše podatke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz svih Microsoftovih aplikacija i servisa, a ne samo iz Windowsa 10.

S druge strane, istorija aktivnosti za Windows 10 se odnosi samo na računar koji se koristi. Drugim rečima, čak i kada isključite funkciju na Windowsu 10, Activity History sekcija na Microsoft Accountu će nastaviti da prikuplja informacije iz prostog razloga što ima mnogo više izvora.

Microsoft tvrdi da Windows 10 ne prikuplja podatke bez korisnikove dozvole, a Activity History opdcije u Settings aplikaciji nisu ignorisane.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Microsoft tvrdi da Windows 10 ne prikuplja podatke bez dozvole korisnika

Izvor: Radio 021, 17.Dec.2018, 08:39

Ranije prošle nedelje, pojavile su se informacije da Windows 10 učitava podatke iz istorije aktivnosti i prosleđuje ih Microsoftu, čak i kada je ta opcija isključena u podešavanjima...Vest je, naravno, unela nemir i zabrinutost za privatnost podataka u zajednicu korisnika Windowsa, ali Microsoft...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.