Magični malver špijunira hiljade zaraženih računara

Izvor: Informacija.rs, 19.Apr.2013, 10:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

''Magični'' malver špijunira hiljade zaraženih računara

Stručnjaci izraelske firme Seculert otkrili su veoma neobičan malver koji je do sada zarazio hiljade računara u kompanijama i organizacijama u Velikoj Britaniji, ali i u drugim zemljama. Reč je o backdoor Trojancu koji je privukao pažnju stručnjaka u Seculert-u zbog svog neobičnog ponašanja. Kada se instalira, malver preko HTTP protokola kontaktira server za komandu i kontrolu (C&C). Od C&C servera malver dobija instrukciju da započne komunikaciju sa tom istom IP adresom i portom.

Nastavak na Informacija.rs...






Povezane vesti

ĆIRIBU-ĆIRIBA: Virus koji špijunira na hiljade računara!

Izvor: Kurir, 19.Apr.2013

Reč je o bekdor Trojancu koji je privukao pažnju stručnjaka u Sekjulertu zbog svog neobičnog ponašanja..Stručnjaci "izraelske" firme Sekjulert (Seculert) otkrili su veoma neobičan malver koji je do sada zarazio hiljade računara u kompanijama i organizacijama u Velikoj Britaniji, ali i u drugim...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Informacija.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Informacija.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.