MINIRAN Krst na Zlatištu iznad Sarajeva oštećen (FOTO)

Izvor: Blic, 24.Sep.2014, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MINIRAN Krst na Zlatištu iznad Sarajeva oštećen (FOTO)

Kako je saopšteno iz CJB Istočno Sarajevo, oko 01:30 sati četiri osobe ponovo su pokušale da obore krst koji je pre nekoliko dana postavljen na Zlatištu.

Za sada nepoznate osobe su nekoliko puta teškim čekićem udarila u betonsku konstrukciju, zbog čega je došlo do oštećenja podloge i lomljenja betona, piše Klix.ba.

Nakon što su oštetili postavljeni krst, izvršioci su se motornim vozilima udaljili sa lica mesta.

Policijski službenici CJB Istočno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Sarajevo vrše pojačane mere šireg područja radi eventualnih incidenata ili narušavanja javnog reda i mira", navode iz Sarajeva.

Krst je postavljen u noći sa subote na nedjelju na Zlatištu iznad Sarajeva, kao spomen obeležje u znak sećanja na više od 6.500 ubijenih sarajevskih Srba.

Službenici Centra javne bezbednosti pojačali su mere obezbeđenja šireg područja oko krsta.

Podsetimo, krst je napadnut i prethodnog dana, kada je Mirza Hatić (27) iz Sarajeva pokušao da sruši obeležje sa još nekoliko mladića. Vandal je priveden u policijsku stanicu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.