Lavrov: Hoćete da izolujete Moskvu? Nema šanse.

Izvor: Blic, 12.Jan.2015, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Hoćete da izolujete Moskvu? Nema šanse.

Pokušaji da se Rusija izoluje u međunarodnoj zajednici na bilo koji način - nemaju šansu, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

"Ne postoje šanse da se Rusija izoluje na takav način. Mi imamo partnere", rekao je Lavrov na sastanku sa šefom spoljne politike Letonije Edgarsom Rinkevičsom.

Lavrov je dodao da Moskva ne planira razgovore o kriterijumima za ukidanje sankcija jer su to "apsolutno nelegitimne mere".

Rusija se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nada da će letonsko predsedavanje u EU biti prilika za promovisanje rešenja za probleme u odnosima Moskve i Unije, dodao je ruski zvaničnik.

"Zainteresovani smo za saradnju sa svim državama EU, naravno, na ravnopravnoj osnovi", rekao je Lavrov, naglašavajući da će Moskva delovati proporcionalno letonskoj "crnoj listi" za ruske kulturne aktiviste i umetnike.

Lavrov je naglasio da je najvažnija stvar ovom trenutku početak direktnog dijaloga o reformi Ustava u Ukrajini, da bi se postiglo nacionalno pomirenje.

"Kroz nacionalno pomirenje biće moguće postići nacionalni sporazum o tome u kakvoj državi svi Ukrajinci mogu da se osećaju prijatno i bezbedno", rekao je Lavrov.

On je napomenuo da se Moskva nada da će današnji sastanak u Berlinu između ministara spoljnih poslova Nemačke, Ukrajine, Rusije i Francuske doprineti poštovanju mirovnog sporazuma iz Minska.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Lavrov: Kijev se sprema da situaciju u Donbasu reši vojnim putem

Izvor: Vostok.rs, 13.Jan.2015, 10:07

13.01.2015. -..Ministar spoljnih poslova RF Sergej Lavrov naveo je da postoje informacije da ukrajinska vojska priprema pokušaj vojnog rešenja situacije na jugoistoku Ukrajine..."Imamo informacije koje su dosta uznemirujuće - sada ih proveravamo - da, zaista, snage bezbednosti pripremaju još jedan...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.