LEPA VEST: Airbnb od korisnika traži da doniraju smeštaj

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Mar.2020, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LEPA VEST: Airbnb od korisnika traži da doniraju smeštaj

Sve kako bi se prebrodila kriza...

Airbnb je nedavno predstavio novi program, koji je poneo ime „besplatno“ stanovanje, a namenjen je radnicima hitnih službi tokom trajanja pandemije. Naime, od vlasnika stanova se traži da doniraju svoje prostore bez nadoknade od kompanije, a cilj je da se obezbedi smeštaj za oko 100 hiljada onih koji su na prvim linijama odbrane od koronavirusa.

Update: 12,000 hosts have now opened up their homes to COVID-19 responders. Thank >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << you, hosts.

— Brian Chesky (@bchesky) March 26, 2020

Tako bi se omogućilo da radnici hitnih službi budu bliže lokacijama na kojima rade, te da budu odvojeni od svojih porodica sve dok su u kontaktu sa onima koji su već zaraženi koronavirusom. Svi oni kojima je smeštaj potreban vlasnike stanova mogu da kontaktiraju preko novog portala, a pilot programi će prvo biti pokrenuti u Italiji i Francuskoj, gde je preko šest hiljada vlasnika stanova već ponudilo smeštaj doktorima, medicinskim sestrama, negovateljima i drugom medicinskom osoblju.

Nova inicijativa je ogranak Open Homes programa koji je nastao 2012. godine, te od tada vlasnicima stanova omogućava da ustupe prostor u kriznim situacijama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.