Korupcija na Klinici za ORL u Nišu: Lekar operisao sinuse za 300 evra

Izvor: Blic, 09.Okt.2014, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Korupcija na Klinici za ORL u Nišu: Lekar operisao sinuse za 300 evra

Niška policija operativno je radila više od osam meseci na slučajevima korupcije na Klinici za uho grlo i nos KC u Nišu, nakog čega su u sredu privedeni lekar Milan S. (55), glavna sestra klinike Maja M. (45) i dvoje građana koji su dali mito V. J. (50) i S. M. (49).

Milan S. je osumničen da je od pacijenta uzeo 300 evra da bi mu operisao sinuse, Maja M. da je na ime “zapošljavanja” uzela 13.000 evra (od kojih je 5.000 evra navodno dala lekaru) i još 8.000 evra od dvoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << građana za odlazak u invalidsku penziju.

Istraga u Fondu PIO

Policija nastavlja istragu u Fondu PIO zato što je Nišlija S. M., koji je, kako se sumnja, platio 5.000 evra Maji M., zaista otišao u invalidsku penziju. - Proverava se da li je on zaista imao osnov za penziju ili je zaista stekao to pravo na nezakonit način, kaže naš izvor.

Zamršeno klupko korupcije počelo je da se odmotava u februaru, kada je jedan od pacijenata prijavio policiji Milana S. da mu je tražio 300 evra za bezazlenu operaciju sinusa.

- On je pacijenta primio u privatnoj ordinaciji koja je odjavljena posle smrti njegovog oca i zakazao mu operaciju u KC Niš. Pacijentu je tražio 300 evra jer navodno zahvat košta 1.000 evra, a Fond refundira samo 700 evra. Tako je počeo višemesečni operativni rad policije tokom kojeg je otkriveno i da je glavna sestra Maja M. nudila koleginici pomoć u zapošljavanju ćerke na Stomatološkoj klinici. Ona je koleginici rekla da će u tome navodno pomoći lekar Milan S., ali da je potrbno da plati 13.000 evra, kako bi se podmitili drugi u lancu - kaže za “Blic online” izvor blizak istrazi.

Pošto je krajem 2010. godine, osumnjičena Maja M. dobila 13.000 evra, a potom i još 1.810 evra preko toga, ćerka koleginice počela je da radi na Stomatološkoj klinici. Ali, samo nekoliko meseci. Pošto je dobila otkaz, njena majka je zahtevala vraćanje novca.

- Tražila je pare od Maje, koja ju je uputila da novac traži od Milana S. Međutim, doktor je po njenim rečima pristao da joj vrati samo 2.000 evra, a za ostatak je uputio natrag kod osumnjičene Maje. Tada se i ona obratila policiji. Budući da nije imala novac, Maja je krenula da ga traži tako što je ponudila Nišliji S. M. posredovanje kako bi otišao u invalidsku penziju. Od njega je uzela 5.000 evra, a od V. J., 3.000 evra za istu “pomoć” pre posla. Koleginici, čija je ćerka neuspešno zaposlena, vratila je u tri navrata 7.500 što je policija pratila i dokumentovala.

Prvo je uhapšen lekar Milan S., kada je od pacijenta primio 300 evra, koje je policija prethodno obeležila, a nekoliko časova kasnije i Maja M. dok je vraćala koleginici 2.700 evra, uzetih za zapošljavanje ćerke, kaže naš sagovornik.

Kako saznajemo, krivičnom prijavom će biti obuhvaćeni S. M. i V. J. za davanje mita, ali i radnica KC Niš koja je Maji M. dala 13.000 evra za zapošljavanje ćerke, jer nije odmah prijavila slučaj policiji.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BAŠKARIO SE: Doktor parama od mita kupio auto!

Izvor: Kurir, 10.Okt.2014, 06:30

Dr Milan Stanković i medicinska sestra Maja M., koja je takođe uhapšena, terete se da su uzeli više od 20.000 evra..NIŠ - Osim sumnje da je od jednog pacijenta uzeo 300 evra kao mito za operaciju sinusa, postoje indicije i da je dr Milan Stanković, hirurg iz KC Niš, zajedno s medicinskom sestrom...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.