Kirbi: Srbija je bezbedna, treba da pomogne protiv terorizma

Izvor: Blic, 25.Sep.2014, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kirbi: Srbija je bezbedna, treba da pomogne protiv terorizma

Ambasador SAD u Beogradu Majkl Kirbi izjavio je danas da veruje da je, iako rizik od terorizma uvek postoji, Srbija bezbedna od opasnosti koju predstavljaju ekstremisti Islamske države.

- Srbija će biti sigurna, ima dobru policiju i ozbiljnu vojsku, kao i obaveštajce, ali uvek postoji rizik ako istupite i uradite pravu stvar, ali postoji rizik i ako ne učinite ništa. Ne mislim, ipak, da će Srbija biti u većoj opasnosti ako učini pravu stvar - rekao je Kirbi novinarima. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Kirbi je rekao da ta ekstremistička organizacija predstavlja opasnost za celi svet i da je važno da Srbija ponudi doprinos međunarodnim naporima u borbi protiv nje.

- Prvi doprinos je da (Srbija) kaže "mi smo deo svetskih napora u borbi protiv terorizma" - kazao je Kirbi.

On je dodao da prvo što vlasti mogu da urade jeste usvajanje zakona kojima će se kontrolisati odlazak građana u borbe koje Islamska država vodi u Siriji i Iraku.

- Građani mnogih zemalja učestvovali su u tim oblastima u borbama na strani islamske države, iz SAD, Srbije, Kosova, Albanije, Norveške, Belgije, Engleske. Treba usvojiti odgovarajuće zakone koji to kontrolišu - rekao je on.

Kirbi je dodao i da srpske vlasti mogu da doprinesu borbi protiv Islamske države i razmenom obaveštajnih podataka.

- Nismo još razgovarali o specifičnim naporima (sa vlastima), osim zakona - rekao je ambasador SAD.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kirbi: Srbija da pomogne protiv terorizma

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Sep.2014

Ambasador SAD u Beogradu Majkl Kirbi izjavio je danas da veruje da je, iako rizik od terorizma uvek postoji, Srbija bezbedna od opasnosti koju predstavljaju ekstremisti Islamske države..."Srbija će biti sigurna, ima dobru policiju i ozbiljnu vojsku, kao i obaveštajce, ali uvek postoji rizik ako istupite...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.