Kako napraviti video snimak ekrana pomoću Chrome-a?!

Izvor: SaznajNovo.com, 14.Feb.2019, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako napraviti video snimak ekrana pomoću Chrome-a?!

Alata za snimanje ekrana ima mnogo, ali nekada nam treba nešto jednostavno da napravimo snimak na brzinu.
Recimo, ukoliko želite da pošaljete snimak ekrana nekome putem mejla, sigurno ne želite da preuzimate i instalirate neki glomazni alat.
U te svrhe kreiran je Chrome dodatak pod nazivom „Aperture – Simple Screen Video Recorder„.
Ovaj dodatak je veoma jednostavan i lagan, te je idealan za kreiranje brzih video snimaka ekrana. Nemojte da vas zavara >> Pročitaj celu vest na sajtu SaznajNovo.com << činjenica što je to dodatak za Chrome, možete snimati bilo šta: ekran, drugi ekran, određen prozor, određenu Chrome karticu…
Posebno je zanimljiva opcija za snimanje određene Chrome kartice. Pomoću te opcije možete snimati sadržaj nekog sajta dok vi radite nešto drugo! To znači da možete podesiti da se snima neki sajt, a vi otvorite Saznaj Novo blog i čitate novosti. Sve šta se dešava van te kartice neće biti u snimku. Ovu opciju retko koji alat poseduje, uglavnom svi snimaju ono šta se nalazi trenutno na ekranu.
Pored toga, ovaj dodatak vam nudi opciju da snimak sačuvate u „WebM“ i „MPEG-4“ formatu, a na raspolaganju imate „Normal„, „High“ i „Best“ kvalitet snimka.
Uputstvo Korišćenje ovog dodatka je krajnje jednostavno:
1) Instalirajte dodatak sa OVOG linka (Github)
2) U gornjem desnom uglu Chrome-a kliknite desnim tasterom miša na ikonicu novog dodatka pa izaberite „Options

3) Izaberite format i kvalitet snimka pa zatvorite podešavanja

4) Kliknite na istu ikonicu ali levim tasterom miša
5) Izaberite šta želite da snimate: ceo ekran (možete birati i koji ukoliko ih imate više), određeni prozor, određenu Chrome karticu
6) Kliknite na „Share(vidi napomenu na kraju članka)

7) Kada završite kliknite na „Stop sharing“ na dnu ekrana

8) Opet kliknite levim tasterom miša na onu ikonicu u gornjem desnom uglu (sada će biti plave boje)

9) Videćete vaš snimak ekrana. Kliknite na „Download“ da ga sačuvate u računar

Napomena: bez obzira što piše „Share“ vaš ekran se nigde neće deliti! Dodatak radi i bez interneta, sve se odvija u samom veb pregledaču. Svi vaši fajlovi su bezbedni i ne dele se nigde.
Detaljnije - Kako napraviti video snimak ekrana pomoću Chrome-a?!

Nastavak na SaznajNovo.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SaznajNovo.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SaznajNovo.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.