Kako da vidite koja mesta su poslednje osvežena na Google Earth-u ?

Izvor: Baguje.com, 12.Mar.2012, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da vidite koja mesta su poslednje osvežena na Google Earth-u ?

Nedavno sam objavio da je Beograd osvežen na Google Earth i Google Maps-u sa novim satelitskim snimcima. To sam saznao prateći nekoliko blogova koji opet detaljno prate ovakve novine. Međutim, ukoliko vi želite da saznate koja su to mesta tj. geografske površine poslednje osvežene i kad, predlažem vam da preuzmete sledeći KML fajl i otvorite ga uz pomoć Google Eearth programa. Fajl možete pronaći na adresi http://mw1.google.com/mw-earth-vectordb/Imagery_Updates/imagery_updates.kml.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Baguje.com << />Kada otvorite taj fajl uz pomoć Google Earth-a, on će vam u meniju sa strane pokazati dodatni meni sa datumima osvežavanja, a na samom prikazu sveta, možete videti uokvireno crvenom bojom koje regije su osvežene.
Prikaz menija i datum poslednjih osvežavanja mapa

Primer prikaza Beograda i crvenog okvira

Da napomenem da datum trenutne fotografije koju gledate možete uvek pronaći u donjem levom uglu same mape, a da pristup starijim mapama možete dobiti tako što ćete kliknuti na ikonicu sata, tj. istoriju arhiviranih mapa. Onda skrolom pređete na datum koji vas zanima i stara mapa sa tog datuma će se odmah učitati umesto ove novijeg.
Slični postovi:Mapa Beograda osvežena na Google Earth-uGoogle Earth sada izgleda kao Earth :)Google Earth na 48 ekrana !

Post "Kako da vidite koja mesta su poslednje osvežena na Google Earth-u ?" je objavio djevrek za sajt Baguje.COM, dana 12. 03. 2012.
Kategorije: Google, Google Mape | Tagovi: google earth, mape



Nastavak na Baguje.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Baguje.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Baguje.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.