Kako da pratite svog partnera pomoću mobilnog telefona?

Izvor: Baguje.com, 09.Apr.2012, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da pratite svog partnera pomoću mobilnog telefona?

Sigurno ste već hiljadu puta naletali na veb aplikacije koje vam nude prikaz lokacije neke osobe preko mobilnog telefona. Obično se to neslavno završavalo, kada shvatite da ste nasamareni. Jedna od mnogobrojnih takvih aplikacija je na sledećoj adresi: http://www.track-your-partner.com (ukucajte broj telefona svog partnera pa ćete videti gde je i šta radi :) ).
 Sada zaista, Google nudi besplatnu aplikaciju koja je u svetu popularna već par godina, a kod nas je velikom broju ljudi nepoznata. U pitanju je Google Latitude, aplikacija koja pokazuje trenutnu lokaciju vaših prijatelja. Jednostavno, na svom pametnom telefonu instalirajte Google Latitude, ulogujte se preko svog naloga na Gmail-u i pošaljite zahtev svom partneru, prijateljima ili bilo kome koga želite da pratite. Kada vas neko prihvati i da odobrenje za to, možete pratiti njegovu lokaciju i kretanje. Nije neophodno čak ni da mobilni uređaj poseduje GPS prijemnik. Sve što je potrebno je da uređaj može da pristupi Google mapama. Aplikacija je podržana na većini mobilnih operativnih sistema (Android, iOS, Blackberry, novije verzije Windows mobile-a i Symbian-a), ali i na laptop računarima koji koriste wireless.
Naravno, budite obazrivi koga dodajete u svoju listu prijatelja jer i oni mogu da vide vašu lokaciju. Postoje opcije za čuvanje privatnosti, gde možete podesiti koliko precizno će vaša lokacija biti prikazana određenim prijateljima. Na primer, možete odabrati opciju da se prikazuje samo grad u kom se nalazite ili tačna adresa. Takođe, u bilo kom trenutku možete isključiti osvežavanje vaše lokacije.
Pitate se kako ovaj sistem radi? Spomenuto je da GPS nije neophodan da bi aplikacija radila. Zapravo, Latitude koristi GPS ukoliko prijemnik postoji na mobilnom uređaju, ali obezbeđene su i druge tehnike pozicioniranja. To su 2G-4G i Wi-Fi tačke pristupa. Vaš uređaj će koristiti bilo koji od ove tri vrste signala za detekciju vaše lokacije.
Google MapsGoogle Maps





Slični postovi:Nove opcije Google Maps za AndroidKako da kontrolišete Winamp uz pomoć Android telefona ?Zanimljiv koncept mobilnog telefona

Post "Kako da pratite svog partnera pomoću mobilnog telefona?" je objavio olja za sajt Baguje.COM, dana 9. 04. 2012.
Kategorije: Google, Google Mape | Tagovi: Google Latitude, gps, pozicioniranje



Nastavak na Baguje.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Baguje.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Baguje.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.