Kako da ne pošaljete već poslatu poruku?

Izvor: B92, 05.Dec.2013, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da ne pošaljete već poslatu poruku?

Svi koji su osetili mučninu nakon što su poslali mejl pogrešnoj osobi, kliknuli greškom na “reply all” ili poslali poruku u ljutnji, pa se posle pokajali, sada imaju mogućnost da spreče da im se takve stvari ponove.

Gmail ima opciju koja omogućava korisnicima da izbrišu već poslatu poruku.

Ipak, rok za tako nešto je svega 30 sekundi, dok posle toga mejl stiže na ubeleženu adresu.

Korisna opcija koja će mnoge poštedeti “propadanja u zemlju” >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nalazi se u “Gmail Labs” koji mora da bude aktiviran, pre nego što se iskoristi opcija blokiranja poslatog mejla.

Opciju možete pronaći u “Settings” u gornjem desnom uglu ekrana.

Zatim ponovo odaberite “Settings” i u horizontalnom meniju koji vam se otvara odaberite “Labs”.

Kako biste našli opciju “Unsend”, treba da “skrolujete “ gotovo do dna liste navedenih proizvoda i aktivirajte funkciju “Undo Send”. Zatim kliknite “Save Changes” na samom dnu strane.

Kada je opcija aktivirana, svaki put kada šaljete mejl, videćete poruku: “Your message has been sent’ that also gives the option to undo their message within 30 seconds of sending it”.

Mejl se ponovo otvara u istom prozoru u kom je napisan i ostaje neposlan.

Kako biste imali svih 30 sekundi da razmislite da li zaista želite da mejl koji ste poslali stigne do primaoca, kliknite na “Settings”, zatim “General”, potom na listi pronađite “Undo Save” i povećajte vreme na 30 sekundi.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kako da ne pošaljete već poslatu poruku?

Izvor: B92, 05.Dec.2013

Svi koji su osetili mučninu nakon što su poslali mejl pogrešnoj osobi, kliknuli greškom na “reply all” ili poslali poruku u ljutnji, pa se posle pokajali, sada imaju mogućnost da spreče da im se takve stvari ponove...Gmail ima opciju koja omogućava korisnicima da izbrišu već poslatu poruku...Ipak,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.