Izvor: Nezavisne Novine, 22.Mar.2016, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Internet stranica za one koji zaboravljaju nazive filmova

Koliko ste maštali o opisnoj stranici za traženje filmova?

Tim iz Finske potrudio se da ispuni vaše želje i osmislio upravo to: prvi opisni pretraživač za filmove. Dizajneri obećavaju da će njihova stranica riješiti probleme svih onih koji redovno zaboravljaju imena filmova.

Stranica imena whatismymovie.com, odnosno opisni pretraživač za videe omogućava “prirodna, preopširna i fleksibilna uputstva” za glasovnu funkciju filmskih usluga i zabavne platforme, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << na sličan način kako Shazam radi za muziku.

Tehnologija analizira video prenose u realnom vremenu i identificikuje više od hiljadu pojmova (mjesto, predmeta, ljudi i slično) iz bilo kojeg video prenosa, koja omogućava automatizirano stvaranje scena na osnovu opisnih metapodataka.

Samo ukucajte u pretraživač izraz na stranici i trebalo bi se pojaviti nekoliko prijedloga za vaš upit.

(NN, dnevno.hr)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.