Instagram će otkrivati one koji screenshotuju story-je

Izvor: ItRešenja.com, 21.Mar.2018, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Instagram će otkrivati one koji screenshotuju story-je

Instagram će vas sada obavestiti ako je neko odlučio da napravi screenshot vaših Storiesa, ali ovo važi i u drugom smeru, pa ćete znati kada je neko odlučio da u svoju galeriju spremi sliku koju vi niste želeli da zauvek zabeleži.

Naime, Instagram će otkrivati ljude koji su napravili screenshot ili snimili video ekrana tako što će pored njihovog imena staviti ikonu u obliku zvezdice.

Story-ji koje objavljujete na svom profilu dizajnirani su tako da nestaju nakon 24 >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << sata i radi se o trenucima koje niste planirali zauvek zabeležiti, a screenshot ili snimanje ekrana (kod video priča) omogućavali su spremanje trajnih kopija.

Tako je bilo do sada i to se moglo bez otkrivanje od strane Instagram-a koji će korisnike obavestiti o ovoj promeni notifikacijom preko ekrana. TNW prenosi da je ovo opcija koja polako stiže korisnicima.

I to se može prevariti

Neki korisnici Twitter-a pišu kako su otkrili da se i ova nova mera može zaobići i to tako da se telefon prebaci u airplane mod. Tada ne bi trebalo da bude Instagram-ovih obaveštenja. Alternativno, Story-ji se mogu skinuti i sa web verzije Instagram-a te uz pomoć aplikacije Story Reposter.

Izvor: IT Vesti

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.