Huawei predstavlja HUAWEI Mate X prvi kompanijin 5G sklopivi telefon

Izvor: ItRešenja.com, 25.Feb.2019, 01:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Huawei predstavlja HUAWEI Mate X prvi kompanijin 5G sklopivi telefon

Na sajmu Mobile World Congress 2019, Huawei Consumer Business Group (CBG) predstavio je kompanijin prvi 5G telefon na preklapanje – Huawei Mate X – redefinišući tako dizajn pametnog telefona sa sklopivim oblikom. Odražavajući DNK telefona iz Huawei Mate serije, Huawei Mate X predstavlja Falcon Wing mehanički zglob, 7nm mutirežimski modem sa čipsetom Balong 5000 i poseduje bateriju velikog kapaciteta od 4,500 mAh koja podržava najbrži mogući rad 55 W Huawei SuperCharge tehnologije i >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << potpuno novu nijansu Interstellar Blue. Kada je preklopljen, uređaj je veliki smart telefon sa ekranom od 6,6 inča a kada se otvori, postaje tanki tablet sa ekranom od 8 inča. Nova forma oblika predstavlja revoluciju u iskustvu kako u produktivnosti, tako i u zabavi.

Richard Yu, CEO kompanije Huawei CBG je rekao,,Huawei Mate X svoj revolucionarni oblik duguje kontinuiranom trudu svog razvojnog tima. Predstavlja putovanje u neistražene teritorije. Koa predstavnik nove generacije pametnih telefona, Huawei Mate X kombinuje 5G, preklopivi ekran, veštačku inteligenciju i potpuno novi način interakcije kako bi korisniku pružio iskustvo bez presedana. Huawei Mate X biće prvi ključ za korisnike pomoću koga će otključati vrata 5G pametnog života.“

Falcon Wing mehanički zglob uspostavlja balans između tehnologije i estetike

Kao rezultat Huawei odvažnog testiranja novih pametnih telefona inovativnog oblika, imamo 2 u 1 uređaj – pametni telefon  i tablet Huawei Mate X sa visoko otpornim fleksibilnim OLED panelom i Falcon Wing mehaničkim zglobom.

6,6 inčni dualni displej panel sa kojim je opremljen Huawei Mate X, je pravi FullView prikaz. Kada je otklopljen, transformiše se u 8-inčni tablet koji je tanak 5,4mm. Slike su prikazane sa velikom jasnoćom i detaljima, a sam panel je bezbedan, izdržljiv i ostvaruje izvanredne performance hlađenja. Lagan ujedno koliko je i privlačan, sklopivi pametni telefon dolazi u novoj Interstellar Blue boji i objedinjuje lepotu tehnologije i podiže lestvicu na viši nivo za pametne telefona koji tek dolaze.

Sa dizajnom za primer koji u sebi spaja stil i tehnologiju, revolucionarni FalconWing mehanički zglob doprinosi pokretljivosti balansirajući između sveukupne estetike i tehnologije. Kada je rasklopljen, ekran ima savršeno ravnu površinu, a kada je zaklopljen polovine ekrana savršeno se uklapaju u ram. Dva režima – smart telefon i tablet režim neometano se prebacuju iz jednog u drugi.

5G pametan život sa većim ekranom

Huawei Mate X i njegovo jedinstveno višeobličje otvara novo poglavlje 5G interfejsing ere kako bi poboljšao zabavu i produktivnost. Inovativni fleksibilni OLED sklopivi FullView displej, jedinstveni FalconWing mehanički zglob i najbolji u industriji 5G modem čipset Balong 5000, do krajnjeg korisnika dolaze kao novi režim interfejsinga u kome Large Screen iskustvo i prenosivost harmonično koegzistiraju.

Prostrana površina za gledanje namenjena je kako za produktivne tako i za zabavne sadržaje – sve od uređivanja dokumenata pa do čitanja istih na velikom ekranu. Takođe, korisnici mogu da prevuku slike iz svoje foto galerije do svog mejla i u režimu podeljenog ekrana.

Huawei flegšip pametni telefoni oduvek su imali moćne kamere, a Huawei Mate X nije izuzetak. Unutar tankog kućišta pametnog telefona, nalazi se najnovija vrezija Leica kamere koja podržava do sada najnaprednije funkcije snimanja. Sklopivi dizajn omogućava sistemu kamere da ima ulogu prednje i zadnje kamere. Kada je sklopljen Huawei Mate X pokazuje View Finder sa obe strane, tako da i subjekti u kadru doprinose kreativnom procesu.

Takođe, Huawei Mate X dolazi sa integrisanim drugmetom za otisak prsta koje omogućava korisnicima da uključe uređaj sa samo jednim dodirom, obezbeđujući sigurno i zgodno iskustvo.

Nova generacija 5G modem čipseta

Zahvaljujući tome što je opremljen sa prvim na svetu 7nm 5G multirežimskim modemom čipset Balong 5000, čipset ima do sada neviđenu 5G brzinu preuzimanja, već pri 4,6Gps na Sub-6GHz band (teorijski). Balong 5000 je prvi na svetu čipset koji podržava SA i NSA strukture; korisnicima neće bitit potrebno da ažuriraju uređaj da bi nastavili da uživaju u 5G konekciji. Huawei Mate X podržava dve kartice – 4G i 5G. Huawei Mate X sadrži 4 5G antene najsavršenije tehnologije koje se nalaze u samom uređaju kako bi poboljšale kvalitet konekcije.

Enormna izdržljivost baterije Huawei SuperCharge

Nova, sa ciljem dizajnirana 4,500mAh baterija je elegantno smeštena u Huawei Mate X 5,4 mm tanki pametni uređaj, u kombinaciji sa veštačkom inteligencijom za uštedu baterije u stanju je da ispuni zahteve koje 5G era nameće kada je reč o performansu same baterije.  55W Huawei SuperCharge puni bateriju za veoma kratko vreme, za one koji preferiraju brz tempo života. Za samo 30 minuta, Huawei SuperCharge ima sposobnost da napuni bateriju do 85%.Na MWC 2019 Huawei je lansirao seriju novih proizvoda uključujući novu verziju Huawei MateBook X Pro, novi mejnstrim notbook PCs Huawei MateBook 13 i Huawei MateBook 14, kao i Huawei 5G CPE Pro. U nadolazećoj 5G eri, Huawei je posvećen unapređenju usluga u sferi svih scenarija pametnog života.

Nastavak na ItRešenja.com...






Povezane vesti

Huawei HUAWEI Mate X prvi kompanijin 5G sklopivi telefon

Izvor: Tech-Lifestyle.com, 25.Feb.2019

Na MWC sajmu, Huawei je predstavio kompanijin prvi 5G telefon na preklapanje – Huawei Mate X – redefinišući tako dizajn pametnog telefona sa sklopivim oblikom. Odražavajući DNK telefona iz Huawei Mate serije, Huawei Mate X predstavlja Falcon Wing mehanički zglob, 7nm mutirežimski modem sa čipsetom...

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.