Hakovan Reddit,napadači ukrali bazu podataka iz 2007. godine

Izvor: Informacija.rs, 02.Avg.2018, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hakovan Reddit,napadači ukrali bazu podataka iz 2007. godine

Reddit je objavio da je neidentifikovani napadač hakovao naloge nekoliko zaposlenih tako što je zaobišao dvofaktornu autentikaciju (2FA) i ukrao neke informacije kao što su email adrese, logovi i rezervnu kopiju baze podataka iz 2007. koja sadrži stare saltovane i hashovane lozinke. Napad se dogodio između 14. juna i 18. juna a Reddit ovaj upad otkrio 19. juna. Posle napada, Reddit je preduzeo mere za zaštitu svojih sistema. Iz Reddita kažu da napadač (ili više njih) nije mogao da izmeni informacije Reddita. Međutim, on je uspeo da preuzme staru rezervnu kopiju Reddita od maja 2007. godine.

Nastavak na Informacija.rs...






Povezane vesti

Hakerski napad na Reddit - prikupljene email adrese i lozinke

Izvor: PCAxe.com, 02.Avg.2018

Mesecima unazad, nepoznati haker je uspeo da zakorači u par Reddit-ovih sistema, i prikupi trenutne email adrese i backup baze podataka od 2007 koja je sadržala lozinke naloga.. Kompanija je uveravala svoje korisnike da napadač nije dobio write access za bilo koji sistem i nije mogao menjati bilo...

Nastavak na PCAxe.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Informacija.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Informacija.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.