Google ulazi na tržište mobilnih operatera

Izvor: B92, 23.Apr.2015, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google ulazi na tržište mobilnih operatera

Veb gigant Google pokrenuo je u SAD novu ponudu mobilne telefonije Project Fi.

U okviru te ponude, 100 odsto wi-fi, fakturisaće se samo pretplatnikovo korišćenje mobilnih podataka. Njome će biti ponuđeno korisniku da plaća samo podatke koje je efektivno koristio na mreži, surfujući ili telefonirajući.

Ta nova usluga je ograničena na smartfon Nexus 6, koga komercijalizuje Motorola (vlasništvo Lenova). Za Google to znači uvođenje konkurentnije ponude u SAD >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gde cena wi-fi ponude iznosi u proseku oko 100 dolara mesečno.

Usluga neće koristiti sopstvenu bežičnu mrežu, već će se oslanjati na mreže svoja dva partnera, operatera Sprint i T-Mobile. Postajući tako operater virtuelne mobilne mreže, Google će konkurisati akterima na tom tržištu kao što je Republic Wireless i privlačiti klijente nezadovoljne ponudama klasičnih operatera.

Usluga će, kako je danas objavljeno na veb portalu SEEbiz, koštati 20 dolara mesečno, plus 10 dolara po gigabajtu preuzetih podataka, a kupcima će biti vraćan novac za neiskorišćeno preuzimanje podataka.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Google ulazi na tržište mobilnih operatera

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 23.Apr.2015

MAUNTIN VJU – Veb gigant Google pokrenuo je u SAD novu ponudu mobilne telefonije Project Fi...U okviru te ponude, 100 odsto wi-fi, fakturisaće se samo pretplatnikovo korišćenje mobilnih podataka. Njome će biti ponuđeno korisniku da plaća samo podatke koje je efektivno koristio na mreži, surfujući...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Project Fi: Google postaje mobilni operater?

Izvor: Economy.rs, 23.Apr.2015

Internet gigant Google pokrenuo je u SAD-u novu ponudu mobilne telefonije pod nazivom Project Fi...Ovaj projekat će korisniku omogućiti da plaća samo podatke koje je efektivno koristio na mreži, surfujući ili telefonirajući. Nova usluga je ograničena za sada samo na smartfon Nexus 6...Za Google...

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.