Google ponudio 100000 dolara za hakovanje Chromebooka

Izvor: Informacija.rs, 17.Mar.2016, 09:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google ponudio 100000 dolara za hakovanje Chromebooka

Google je udvostručio nagradu za exploit za Chromebook jer prošle godine niko nije uspeo da kompromituje njegovu sigurnosnu zaštitu, pa se u kompaniji nadaju da će nagrada od 100000 dolara privući stručnjake da se podrobnije pozabave novim načinima na koje je moguće kompromitovati Chromebook. Kompanija je obećala 100000 dolara svakom ko, kao gostujući korisnik, uspe da kompromituje Chromebook. Nagrada za ovu vrstu exploita bila je ponuđena i prošle godine, ali niko nije uspeo da je osvoji.

Nastavak na Informacija.rs...






Povezane vesti

Google zaista želi da neko hakuje Chromebook

Izvor: B92, 17.Mar.2016

Za poduhvat, koji nijednoj osobi do sada nije pošao za rukom, kompanija nudi nagradu od 100.000 dolara...Foto: TechnologyGuide TestLab / Flickr.com..Čuveni tehnološki gigant već godinama poziva stručnjake širom sveta da ukažu na slabosti u okviru njegovih proizvoda i usluga, za koje godišnje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Informacija.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Informacija.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.