Godišnji izveštaj kompanije Huawei za 2020. godinu

Izvor: ItRešenja.com, 13.Apr.2021, 15:03

Godišnji izveštaj kompanije Huawei za 2020. godinu

Kompanija Huawei predstavila je Godišnji izveštaj za 2020. godinu. Bez obzira na nešto usporeniji rast, poslovni rezultati kompanije su u najvećoj meri u skladu sa prognozama. Prihod od prodaje u 2020. godini iznosi 891,4 milijarde CNY (kineski juan), što je za 3,8% više u odnosu na prošlu godinu. Neto dobit dostigla je 64,6 milijardi CNY i 3,3% je veća nego 2019.

U 2020. godini Huawei Carrier Business je nastavio sa obezbeđivanjem stabilnog rada više od 1.500 mreža >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << u više od 170 zemalja i regiona, što je pomoglo u radu na daljinu, online učenju i online kupovini tokom sprovođenja mera ograničenja kretanja zbog globalne pandemije. Sarađujući sa partnerima širom sveta, kompanija je doprinela pružanju vrhunsko povezanog korisničkog iskustva i napredovala sa više od 3.000 inovativnih 5G projekata u preko 20 industrija poput rudarstva uglja, proizvodnje čelika, brodskih luka i proizvodnje.

Tokom 2020. godine Huawei Enterprise Bussines je još napornije radio na razvoju inovativnih rešenja  za različite industrije i stvorio digitalni ekosistem koji doprinosi zajedničkom stvaranju i zajedničkom uspehu. Tokom pandemije Huawei je pružio tehničku ekspertizu i rešenja koja su bila od izuzetnog značaja u borbi protiv virusa. Primer je i AI dijagnostičko rešenje zasnovano na HUAWEI CLOUD platformi koje je bolnicama širom sveta pomoglo da smanje opterećenje svoje medicinske infrastrukture. Huawei je takođe sarađivao sa partnerima na pokretanju Cloud platformi za online učenje, za više od 50 miliona učenika osnovnih i srednjih škola.

Uvođenjem operativnog sistema HarmonyOS i Huawei Mobile Services ekosistema, Huawei je napravio korak dalje u ostvarivanju 1+8+N strategije neometanog AI života kako bi ljubiteljima brenda obezbedio inteligentno iskustvo na svim uređajima i u svim scenarijima, fokusirajući se na pametnu kancelariju, fitness, zdravlje, pametan dom, jednostavno putovanje i zabavu.

„Tokom protekle godine bili smo snažni u susretu sa nedaćama“, rekao je Ken Hu, Huawei  Rotating Chairman„Nastavili smo sa inovacijama u cilju kreiranja dodatne vrednosti za svoje korisnike, kako bismo pomogli u borbi protiv pandemije i podržali kako ekonomski oporavak tako i društveni napredak širom sveta. Takođe, istoristili smo ovu priliku da dodatno unapredimo svoje poslovanje, što je vodilo ka učinku koji je u velikoj meri bio u skladu sa prognozama.“

„Nastavićemo da kroz blisku saradnju sa našim korisnicima i partnerima podržavamo socijalni napredak, ekonomski rad i održivi razvoj.“

Uprkos operativnim poteškoćama usled sankcija SAD u 2019. i 2020. godini, Huawei je nastavio sa saradnjom sa kompanijom KPMG na nezavisnom i objektivnom revidiranju finansijskih izveštaja. Materijal koji je pripremio KPMG je standardno nepromenjeno mišljenje revizije. Bez obzira na okolnosti, nastavlja se sa transparantnošću i to kroz objavljivanje operativnih podataka vladama, kupcima, dobavljačima, zaposlenima i partnerima.

Kompanija KPMG, jedna od četiri najveće revizorske kuće, uradila je nezavisnu reviziju svih finansijskih pokazatelja u Godišnjem izveštaju za 2020. godinu, koji možete preuzeti putem linka: https://www.huawei.com/en/annual-report/2020.

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.