GoChess odigrava poteze onlajn protivnika na robotizovanoj šahovskoj tabli

Izvor: Tech-Lifestyle.com, 09.Avg.2023, 18:03

GoChess odigrava poteze onlajn protivnika na robotizovanoj šahovskoj tabli

Šahovski početnici kao i iskusni veterani mogu imati problem da pronađu ljude sličnog nivoa šahovskog znanja protiv kojih mogu da igraju. GoChess vam omogućava da protivnike nađete na internetu, a igrate na pravoj fizičkoj šahovskoj tabli sa figurama koje se robotski pomeraju. GoChess izgleda kao i svaka druga šahovska tabla, ali ona je povezana na prateću aplikaciju preko Bluetootha, a ispod providne površine nalazi se gomila maleckih robota sa točkićima.

Ti roboti pomeraju magnetne figure svuda po tabli, reagujući na poteze koje u realnom vremenu odigravaju protivnici koji se nalaze na različitim udaljenim lokacijama koji igraju na onlajn platformama kao što su Lichess ili Chess.com.
Protivnici mogu da igraju preko kompjuterske tastature i šahovske table na ekranu – ne moraju da koriste GoChess tablu, dok GoChess korisnici pomeraju svoje figure rukom, ali mogu da ih pomeraju i putem glasovnih komandi. Kada se figure pomeraju rukom, magnet u svakoj od figura biva detektovan od strane senzora u tabli, što omogućava sistemu da zna koja figura je pomerena na koje polje.

Pored igranja protiv drugih ljudi, možete da igrate i onlajn protiv kompjutera sa veštačkom inteligencijom koji nudi 32 nivoa težine. Bez obzira na to ko ili šta vam je protivnik, možete da se opredelite za pomoć u vidu podučavanja preko raznobojnih LED svetala ispod svakog polja koja se upale i sugerišu moguće, dobre i loše poteze.
Kada koristite aplikaciju za solo igranje, imate dodatnu mogućnost da rešavate šahovske probleme koji će unaprediti vaše veštine ili da gledate poteze iz čuvenih istorijskih šahovskih partija. Aplikacija pored toga čuva vaše odigrane partije, prati vaš napredak i predlaže načine na koje biste mogli da postanete bolji u šahu.

Za igranje šaha u pokretu, površina table opremljena senzorima i LED svetlima može da se ukloni i koristi samostalno, bez robota. Štaviše, kupci sa ograničenim budžetom mogu da kupe samo takvu postavku odvojeno – ona se zove GoChess Lite. A tablu naravno možete koristiti i kao staru dobru običnu šahovsku tablu, gde dva igrača ručno pomeraju svoje figure lice u lice.
Kickstarter donacije za ceo sistem kreću od 259$, a za Lite verziju od 219$ dok su planirane maloprodajne cene 379$ i 319$.
The post GoChess odigrava poteze onlajn protivnika na robotizovanoj šahovskoj tabli appeared first on Tech X Lifestyle: Svet u kom životni stil kreira tehnologiju!.

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.