Gateway obustavlja prodaju računara u svojoj prodavnici na Internetu

Izvor: Mikro - PC World, 29.Jul.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gateway obustavlja prodaju računara u svojoj prodavnici na Internetu

Kompanija Gateway saopštila je krajem prošle nedelje da prestaje sa prodajom računara u svojoj prodavnici na Internetu. Umesto toga, računari kompanije će se prodavati u prodavnicama drugih kompanija, kao i u drugim Web prodavnicama.Gateway je od 2004. godine prodavao računare u prodajnim objektima svojih partnera, a najnovija odluka o prestanku direktne prodaje korisnicima obrazložena je smanjenjem troškova i usaglašavanjem poslovnog modela sa kompanijom Acer, koja je prošle godine postala vlasnik kompanije Gateway. Predstavnici kompanije Gateway izjavili su da će promena u načinu prodaje rezultirati izvesnim smanjenjem broja zaposlenih. Pojedini analitičari smatraju da će najavljene promene pomoći Gatewayu da poboljša pozicije na tržištu u odnosu na kompanije Hewlett-Packard i Dell.Indirektni način prodaje je svojevremeno pomogao kompaniji Acer, pa se očekuje da se sa istim modelom poslovanja može poboljšati i prodaja računara kompanije Gateway.Drugi analitičari, pak, smatraju da odluka o prestanku prodaje računara putem mrežne prodavnice može značiti da Acer planira zamenu nekih Gatewayevih proizvoda svojim. Neke Gatewayove robne marke, kao što je eMachines, su popularne kod korisnika i mogu predstavljati konkurenciju Acerovoj ponudi. Sa prestankom rada mrežne prodavnice i mogućim gašenjem nekih robnih marki, Acer može povećati svoje prisustvo na tržištu, smtaraju ti analitičari.Kompanija Acer širom sveta nudi četiri robne marke – Acer, eMachines, Gateway i Packard-Bell, a modeli kompanije Gateway su trenutno dostupni u Japanu, Kini, Meksiku, Kanadi i Sjedinjenim Državama.Nakon što je kupio kompaniju Gateway, Acer je popravio svoj položaj na tržištu SAD (što je i bio jedan od motiva za kupovinu) gde trenutno deli treće mesto sa kompanijom Apple. Acer i Gateway su u SAD zajednički prodali 1.300.000 računara, što predstavlja 7,8% udela na tržištu, odnosno povećanje od 49,9% u odnosu na treće tromesečje prošle godine. (I.S.)

Nastavak na Mikro - PC World...






Povezane vesti

Dell izdaje update za grafiku

Izvor: ITsvet.com, 30.Jul.2008, 15:37

Kompanija Dell je izdala update za već dobro poznat problem sa grafičkim čipovima kompanije nVidia. Kompanija je krajem prošle nedelje postovala BIOS update za problem koji utiče na Dell laptop računare koji koriste grafičko rešenje kompanije nVidia. Ovaj problem se odnosi na povećanu fluktuaciju...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mikro - PC World. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mikro - PC World. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.