Flertovanje s robotom, sastanak sa živom osobom: Tinder i OpenAI skopili partnerstvo

Izvor: B92, 26.Feb.2024, 09:20

Flertovanje s robotom, sastanak sa živom osobom: Tinder i OpenAI skopili partnerstvo

U izjavi za štampu, koju je napisao ChatGPT, Match Group je podelila prve korake plana za vaš ljubavni život pokretan veštačkom inteligencijom.

Match Group, međunarodni konglomerat koji poseduje Tinder, Hinge, OkCupid i gotovo svaku drugu popularnu aplikaciju za upoznavanje, upravo je sklopio veliko partnerstvo s OpenAI-jem. Kompanija je podelila samo nekoliko nejasnih detalja, rekavši da će AI pomoći zaposlenima u 'radnim zadacima'. Match Group kaže da planira da doda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << veštačku inteligenciju u 'doslovno sve' u svojim aplikacijama.

Kompanija je proslavila svoje novo partnerstvo saopštenjem za medije koje je napisao ChatGPT, a uredio tim za korporativne komunikacije Match Groupa (što znači da ga je napisao tim za komunikacije Match Groupa). Uključuje citate koje je navodno napisao sam AI, u stilu 'ličnih stavova' o korporativnoj strategiji. "Oduševljen sam što se Match Group spojio sa mnom", rekao je ChatGPT. "Zajedno ne samo da probijamo led; rastapamo ga i preoblikujemo način na koji se posao obavlja".

Ugovor uključuje 1000 ChatGPT Enterprise licenci kupljenih za neobjavljenu sumu. Kompanija kaže da planira da koristi AI za komunikaciju, kodiranje, dizajn, analizu, izradu šablona i eliminaciju drugih repetitivnih zadataka, izveštava Gizmodo.

Glavni tehnološki direktor Match Groupa Vil Vu rekao je da je korišćenje veštačke inteligencije 'kao dodavanje prstohvata magije u naše dnevne zadatke". Vu obećava da će to biti 'potpuna revolucija kulture rada'. Manje je jasno što to znači za stotine miliona korisnika Match Groupa. Međutim, Match Group je eksplicitno rekao da misli da će biti dobro za njihovo poslovanje i svet ako se gotovo svaki deo interakcije njihovih korisnika oblikuje i filtrira kroz algoritamsko sočivo veštačke inteligencije. Baš dobro.

"Verujem da je veštačka inteligencija bitna za budućnost Match Groupa i našeg poslovanja", rekao je glavni izvršni direktor Match Groupa Bernard Kim tokom razgovora o prihodima u januaru. "Zamišljam da se veštačka inteligencija oseti kroz čitavo iskustvo, utičući na sve, od kreiranja profila preko spajanja do povezivanja za sastanke. Bukvalno sve".

Do sada, 'bukvalno sve' uključuje iznenađujuće tolerantnu politiku prema ljudima koji uključuju AI u svoje profile za upoznavanje i dopuštaju da bude 'bez kontrole'. Naime početkom februara Gizmodo je objavio da je muškarac koristio ChatGPT za razgovor s 5000 žena na Tinderu.

Ovo, navodno, ne krši politike Match Groupa, pa ni njihovo AI pravilo broj jedan: promociju autentičnosti. U to vreme je predstavnik kompanije rekao za Gizmodo da "Tinder i Match Group veruju da je AI odličan alat za koji vjerujemo da će sastanke učiniti boljim".

Match Group želi da istražuje kreiranje sopstvenih AI alata koji bi mogli da obavljaju zadatke poput pokretanja razgovora ili predlaganja ideja za sastanke. To znači da bi se sledeći put kad budete razgovarali s nekim u aplikaciji za upoznavanje mogli zapitati da li flertujete sa četbotom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Flertovanje s robotom, sastanak sa živom osobom: Tinder i OpenAI skopili partnerstvo

Izvor: B92, 26.Feb.2024

U izjavi za štampu, koju je napisao ChatGPT, Match Group je podelila prve korake plana za vaš ljubavni život pokretan veštačkom inteligencijom.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.