Evo kako da uvek vidite broj reči u dokumentu ako koristite Google Docs

Izvor: B92, 27.Mar.2020, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo kako da uvek vidite broj reči u dokumentu ako koristite Google Docs

Mnogi koji se bave pisanjem na bilo koji način žele da imaju uvid u to koliko reči ima njihov dokument. Od prošle godine, to je moguće i za Google Docs. Evo i kako.

Uđite u meni pa kliknite "Tools".

Nakon toga, izaberite opciju "Word count".

Na ekranu će se pojaviti meni koji prikazuje statistiku broja reči. Štriklirajte "Display word count while typing".

U donjem levom uglu biće vam prikazano koliko reči ima u vašem dokumentu. Ovaj broj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će se menjati u realnom vremenu, a uvek ćete moći da ga vidite.

Pre nego što je Google Docs uveo ovu funkciju, morali ste da kliknete na "Tools" pa "Word count" svaki put kada ste želeli da proverite koliko je reči u vašem dokumentu, piše sajt How to Geek.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kako da uvijek vidite broj riječi u dokumentu ako koristite Google Docs

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Mar.2020, 10:16

Mnogi koji se bave pisanjem na bilo koji način žele da imaju uvid u to koliko riječi ima njihov dokument. Od prošle godine, to je moguće i za Google Docs. Evo i kako.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.