E, SAD ĆE BITI GUSTO! Imperija Google kreće u juriš na tržište video igara

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2018, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

E, SAD ĆE BITI GUSTO! Imperija Google kreće u juriš na tržište video igara

Mega, mega korporacija.

Tržištem video-igara, teškim više od 100 milijardi dolara, trenutno dominiraju Sony, Microsoft i Nintendo. Ipak, te kompanije uskoro bi mogle da dobiju konkurenta koji bi mogao da uzdrma celo gejmersko tržište – Google.

Prema informacijama objavljenim ove nedelje, Google već neko vreme razvija pretplatnički streaming gejmerski servis kojem će korisnici pristupati ili putem Chromecasta (navodno je prva verzija ovog servisa razvijena kako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bi radila upravo putem ovog uređaja) ili putem posebne konzole kodnog imena "Yeti".

Za razliku od klasičnih konzola na koje je igre prvo potrebno preuzeti ili učitati putem diska, a igre pokreće hardver unutar same konzole, Googleov "Netflix za video-igre", kako su ga pojedini mediji nazvali, prebacio bi taj proces u svoj oblak i korisnicima bi samo bio potreban uređaj preko kojeg bi strimovali igre.

Dakle, za igranje neće biti potreban skup i snažan hardver, već jednostavan uređaj putem kojeg će se korisnici povezati na Googleov oblak, kontroler (koji bi trebalo da se prodaje zajedno s Yetijem) i, naravno, velika internet brzina.

Prema najnovijim glasinama, Google na ovom projektu već sarađuje s nekim velikim izdavačima, a planirano predstavljanje servisa i konzole navodno je predviđeno za kraj 2019. godine.

Google je takođe nedavno zaposlio Fila Harisona, koji je proveo 15 godina u Sonyjevom odeljku PlayStation i tri godine u Microsoftovom odeljku Xbox, što je još jedan dokaz o Googleovim ambicijama na ovom tržištu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.