Džoker – najgledaniji strani film u Srbiji!

Izvor: ItRešenja.com, 07.Nov.2019, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džoker – najgledaniji strani film u Srbiji!

Džoker u maestralnom izvođenju Hoakin Finiksa najuspešniji je film strane produkcije u Srbiji po parametru ukupne zarade koju je ostvario od prodaje bioskopskih ulaznica. Film koji je uzburkao duhove i mesec dana od prvog prikazivanja i dalje puni bioskope i polako prelazi cifru od 250.000 gledalaca. Ovim uspesima Džoker je sebi zagarantovao mesto na Olimpu najupešnijih filmova u istoriji u Srbiji. Verujemo da je malo onih koji do sada nisu pogledali ovaj naslov, ali ipak podsetićemo vas na >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << priču o Džokeru koja je ovom filmu donela nezapamćen uspeh.

Uvek sam u gomili, Artur Flek je čovek koji traži bliskost. Ipak, dok korača utabanim ulicama Gotama i vozi se javnim prevozom neprijateljskog grada prepunog podela i nezadovoljstva, Artur nosi dve maske. Jednu nosi za svoj posao klovna, a drugu nikada ne može da skine. To je maska koju projektuje u uzaludnom pokušaju da se oseća kao deo sveta oko sebe, a ne kao neshvaćen čovek kog život stalno poražava. Artur nema oca, samo krhku majku, navodno koja mu je verovatno i najbolja prijateljica, a koja mu je dala nadimak Happy, nadimak koji je podstrekao Arturov osmeh koji skriva tugu.

Film Džoker čiju režiju, scenario i produkciju potpisuje Tod Filips, je njegova originalna verzija zloglasnog DC negativca, priča o poreklu  prožeta tradicionalnim mitologijama lika. Filipsov Artur Flek, kojeg nezaboravno tumači  Hoakin Finiks, je čovek koji se bori da pronađe svoj put u Gotamovom slomljenom društvu. U želji da ga obasja bilo kakvo svetlo, odluči da se okuša  kao stand-up komičar, ipak  čini se kako je uvek on predmet ismejavanja. Uhvaćen u cikličnom postojanju između apatije i okrutnosti i, na kraju, izdaje, Artur donosi jednu lošu odluku za drugom što dovodi do lančane reakcije eskalirajućih događaja u ovoj groznoj, alegorijskoj studiji karaktera.

DŽOKER se nalazi na repertoaru bioskopa u našoj zemlji.

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.