Diković: Putin, Nikolić i Gašić zadovoljni paradom

Izvor: Blic, 16.Okt.2014, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Diković: Putin, Nikolić i Gašić zadovoljni paradom

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković izjavio je večeras da je predsednik Rusije Vladimir Putin bio "izuzetno zadovoljan" nastupom pripadnika VS na vojnoj paradi "Korak pobednika" u Beogradu.

"Bio je izuzetno zadovoljan onim što su prikazali pripadnici Vojske Srbije u čast velikih jubileja, našeg predsednika, i u njegovu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << čast", rekao je Diković gostujući u Dnevniku Radio-televizije Srbije (RTS).

On je istakao da će konačnu ocenu o uspehu parade dati predsednik Srbije Tomislav Nikolić, ali da mu je on "dao signal" da je zadovoljan, kao i ministar odbrane Bratislav Gašić.

Prema njegovim rečima, zbog parade su pripadnici vojske uspeli da usavrše "veštine i navike koje nismo imali prilike da na ovaj način proverimo", a vojnici su se "konačno uverili u sigurnost sistema i pouzdanost oružja".

"Mislim da najveća dobit ove parade jeste to što smo pokazali veliko jedinstvo, veliko dostojanstvo i da sve ono što se ulaže u pripadnike Vojske Srbije nije uzalud", naglasio je Diković.

Načelnik Generalštaba je ocenio da sporazum o vojno-tehničkoj saradnji sa Ruskom federacijom, koji je potpisan danas, pruža mogućnosti za saradnju u skoro svim oblastima odbrane i da će "bitno uticati na sposobnosti naše vojske".

On je dodao da su se vojnici pripremali 15 dana, dok vežbe za ovakvu paradu obično traju između tri i pet meseci, i zahvalio je građanima koji su po lošem vremenu prisustvovali manifestaciji "iz ljubavi prema vojsci i prema Srbiji".

"Nećete verovati da su pripadnici oružanih snaga Ruske federacije već počeli pripremu za paradu koja će se realizovati 9.maja 2015.godine", ukazao je on.

Parada je, kako je naveo, značajna jer je Vojska Srbije uspela da još više usavrši određene veštine, ali nije imala prilike da ih na ovaj način proveri.

"Naši vojnici su se konačno uverili u sigurnost sistema, pouzdanost oruđa, oružja i najveća dobit ove parade je to da smo pokazali veliko jedinstvo, veliko dostojanstvo, i da sve što se ulaže u pripadnike vojske nije uzaludno" rekao je on.

On je istakao i da je danas potpisan značajan sporazum o vojno-tehničkoj saradnji sa Ruskom federacijom koji pruža mogućnosti za saradnju u svim oblastima odbrane od vojno-tehničke saradnje, do razmene kadra i školovanja vojnika.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin izuzetno zadovoljan paradom, tvrdi Diković

Izvor: Mondo, 16.Okt.2014

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković izjavio je večeras da je predsednik Rusije Vladimir Putin bio "izuzetno zadovoljan" nastupom pripadnika VS na vojnoj paradi "Korak pobednika" u Beogradu...Foto: Tanjug, Nemanja Jovanović.."Bio je izuzetno zadovoljan onim što su prikazali pripadnici...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.