Demonstracije u Meksiku: Studenti i sindikalci zapalili salu parlamenta

Izvor: Blic, 13.Nov.2014, 01:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demonstracije u Meksiku: Studenti i sindikalci zapalili salu parlamenta

Gotovo 500 maskiranih studenata i članova radikalnog sindikata nastavnika CETEG provalili su u praznu zgradu parlamenta meksičke države Gerero, zapalili biblioteku i salu gde lokalni parlamentarci održavaju zasedanja.

Demonstranti su ranije zapalili i sedište obrazovne inspekcije u drugom delu lokalne prestonice Čilpansingo, prenosi agencija AFP.

Nasilni protesti izbili su u Meksiku prošlog petka kada su vlasti objavile da su plaćene ubice pripadnici meksičke >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bande priznali da su studenti ubijeni i da su njihova tela zapaljena pošto su im korumpirani policajci predali 43 studenta u septembru u državi Gerero.

Međutim, posmrtni ostaci pronađeni u blizini mesta primopredaje još se ne dovode u vezu sa nestalim studentima.

Slučaj nestalih studenata se pretvorio u najveću krizu vlasti predsednika Enrikea Penja Nijete koja je podrila uverenje u predsednikovu strategiju višegodišnje borbe protiv narko nasilja koje je počela da daje prve rezultate.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MEKSIKO Studenti i sindikalci zapalili salu parlamenta

Izvor: 24sata, 13.Nov.2014

Gotovo 500 maskiranih studenata i članova radikalnog sindikata nastavnika CETEG provalili su danas u praznu zgradu parlamenta meksičke države Gerero, zapalili biblioteku i salu gde lokalni parlamentarci održavaju zasedanja...Demonstranti su ranije zapalili i sedište obrazovne inspekcije u drugom...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.