Dell: Novi Alienware, Latitude, OptiPlex i XPS

Izvor: B92, 06.Jun.2013, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dell: Novi Alienware, Latitude, OptiPlex i XPS

Kompanija Dell predstavila je poboljšane modele svojih vodećih linija računara - Alienware, Latitude, OptiPlex i XPS. Novi modeli pokazuju posvećenost kompanije Dell da pruži najbolje korisničko iskustvo uz poboljšani dizajn i napredne performanse ekrana, kao i poboljšane mogućnosti zaštite podataka i jednostavno rukovanje.

„Naše izuzetne proizvode smo učinili još boljim, dodavajući im nove performanse, elegantni dizajn i nenadmašne bezbednosne mogućnosti,” rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Kirk Šel, potpredsednik proizvodne grupe personalnih računara kompanije Dell.

„Konstantno osluškujemo potrebe potrošača i unapređujemo naše vodeće proizvode u skladu sa njihovimpotrebama. Na ovaj način, pružamo korisnicima najbolje moguće iskustvo tokom rada na računaru i pomažemo im da shvate prednosti efikasnosti i produktivnosti koje pružaju poboljšane performanse u cilju boljeg radnog učinka.”

Nove XPS i Alienware linije računara karakterišu poboljšane mogućnosti u odnosu na prethodne modele i namenjeni su korisnicima koji zahtevaju najbolje tehnološke performanse.

Novi XPS 27 All-in-One računar poseduje ekran osetljiv na dodir sa Adobe RGB Quad HD tehnologijom. Na ovaj način, korisnici imaju mogućnost da uživaju u multimedijalnim sadržajima uz još svetlije i realističnije boje.

Za one koji žele univerzalno stoni računar model XPS 8700 je sada znatno brži i koristi ugrađeno kućište, dok je nagrađivani konvertibilni laptop računar XPS 12 dizajniran da bude efikasniji i izrdžljiviji nego pre. Sa 63 odsto poboljšanim performansama, XPS 12 je čak 1,6 puta brži, a trajanje baterije je za dva sata duže u odnosu na prethodne modele i iznosi 8 sati i 43 minuta.

Bezbednost, lakoća rukovanja i pouzdanost predstavljaju osnovne karakteristike novog Latitude E6540 računara. Prenosivi računar E6540 poseduje TPM i Dell zaštitu podataka, koji su u skladu sa bezbednosnim standardima američke državne administracije (FIPS 140-2). Ovi sigurnosni sistemi imaju sveobuhvatan nivo enkripcije datoteka, naprednu autentifikaciju i zaštitu od zlonamernih programa, čuvajući podatke gde god da se nalaze.

OptiPlex 9020 predstavlja najmoćniji poslovni desktop računar kompanije Dell do sada. Dostupan u četiri forme, uključujući AIO oblik, savršeno se uklapa u svako poslovno okruženje obezbeđujući novi nivo kontrole i rukovanja. Pored toga, novi OptiPlex 9020 poseduje i Dell Cloud Desktop funkciju, koja je zasnovana na virtualnoj Dell Wyse WSM tehologiji.

Uz ovu funkciju, mogućnosti OptiPlex 9020 računara se mogu deliti na više virtuelnih korisnika u izuzetno bezbednom okruženju sa centralizovanim upravljanjem i memorijom, uz isti izgled, performanse, osećaj i funkcije tradicionalnog računara. Svi modeli računara koju su danas predstavljeni poseduju četvrtu generaciju Intel Core procesora.

Poboljšavajući performanse navedenih računara, Dell nastavlja da se ističe u oblasti monitora predstavljanjem Touch modela sa oznakom S2240T, koji poseduje ekran dijagonale 21,5 inča.

Glavne karakteristike ovog modela su intuitivan način interakcije sa aplikacijama, prilagodljiv dizajn, brilijantna oština prikaza i Full HD rezolucija. Korisnici mogu laganim dodirom da upravljaju opcijama na ekranu, da pomeraju njegov položaj kako bi lakše kucali, a mogu ga i postaviti na zid ili pričvrstiti sa Dell Single Monitor Arm nosačem.

Modeli XPS 27 AIO, XPS 8700 i S2240T Touch monitor dostupni su u Sjedinjenim Američkim Državama i odabranim tržištima širom sveta. XPS 12, Latitude, OptiPlex 9020 će se naći u prodaji u narednih nekoliko nedelja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.