Dark web i crno tržište krvi - jedna doza 25.000 dolara

Izvor: B92, 21.Maj.2020, 18:34

Dark web i crno tržište krvi - jedna doza 25.000 dolara

Internet kriminalci nude preko dark web-a krv koju su navodno donirali pacijenti izlečeni od kovida-19 kao "pasivnu vakcinu protiv koronavirusa", izvestila je američka mreža ABC Njuz.

Ovo je otkrila grupa istraživača sa Australijskog Nacionalnog Univerziteta baveći se problemom sajber kriminala u periodu pandemije, a istraživanje je danas objavio Australijski institut za kriminologiju.

Krv je samo jedan od više stotina proizvoda povezanih sa koronavirusom koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se nude na dark web-u, među kojima su najzastupljeniji zaštitna oprema i sredstva za koja se osnovano sumnja da su ukradena iz prodavnica ili apoteka.

Jedna doza "krvi sa antitelima na koronavirus" nudi se po ceni od 25.000 dolara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na crnom tržištu kriminalci nude krv zaraženih koronom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2020, 08:43

Internet kriminalci nude preko dark web-a krv koju su navodno donirali pacijenti izlečeni od kovida-19 kao "pasivnu vakcinu protiv koronavirusa", izvestila je američka mreža ABC Njuz...Ovo je otkrila grupa istraživača sa Australijskog Nacionalnog Univerziteta baveći se problemom sajber kriminala...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.