Danford: Tehnološki giganti treba da sarađuju s Pentagonom

Izvor: B92, 18.Nov.2018, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danford: Tehnološki giganti treba da sarađuju s Pentagonom

Načelnik Združenog generalštaba SAD Džozef Danford ocenio je danas da je problematično to što američke tehnološke kompanije ne žele da rade s Pentagonom dok su spremne da se angažuju na kineskom tržištu.

Danford je na međunarodnom bezbednosnom forumu u Halifaksu rekao da su SAD i njeni saveznici "dobri momci".

Visoki vojni zvaničnik nije direktno imenovao kompaniju Gugl (Google), u kojoj je nezadovoljstvo radnika ugrozilo projekat Mejven (Maven) namenjen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da pomogne američkoj vojsci u skeniranju lokacija pomoću bespilotnih letelica i veštačke inteligencije.

Danford je rekao da kompanije koje dele intelektualnu svojinu s kineskim preduzetnicima u suštini je dele s kineskom vojskom.

Prema njegovim rečima, SAD od Drugog svetskog rata imaju konkurentnu prednost zbog saradnje u javnom i privatnom sektoru.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.