Da li biste platili telefon 550 evra? A četkicu za zube?

Izvor: B92, 20.Avg.2020, 18:34

Da li biste platili telefon 550 evra? A četkicu za zube?

Još na tehnološkom događaju CES 2020 smo imali prilike da vidimo kako izgleda ova napredna četkica za zube. Međutim, sada znamo i cenu.

Proizvođač je Oral-B, a u pitanju je iO Series 9 četkica za zube koja radi uz pomoć veštačke inteligencije. "Linearni magnetni pogon" i "Oscilirajući, rotirajući pokreti" bile su fraze kojima je ovaj uređaj opisivan, ali sada znamo i koliko to zadovoljstvo košta - čitavih 500 funti.

Uprkos visokoj ceni (pakovanje ne uključuje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ni 16GB RAM-memorije, ni slušalice, ni četiri kamere), proizvođač insistira na tome da iO vredi ulaganja. Tvrde da su je razvijali šest godina i da je kroz klinička ispitivanja prošlo više od 1.800 ljudi, a da su rezultati besprekorni, piše Engadget.

Postoji i kompatibilna aplikacija i ugrađen displej, koji se koristi za aktiviranje različitih modova - četkica ih ima sedam.

Ako perete zube i pritiskate prejako, zasvetleće crveno. Ako ste previše nežni, svetleće belo. Ako svetli zeleno - to je taman. Kao što vidite, ova četkica izgleda, bolje od vas samih zna kako bi trebalo da perete zube.

Ovo, svakako, nije prva AI četkica za zube, ali je najskuplja. U vremenu kada za oko 550 evra može da se kupi mobilni telefon za sve vaše potrebe, moramo da vas pitamo za mišljenje.

Da li biste bili spremni da platite toliko ovu četkicu za zube, ili ipak smatrate da je cena suludo visoka?

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.