Crna budućnost je stigla: Igrali smo COD: Black Ops 3

Izvor: Blic, 02.Sep.2015, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna budućnost je stigla: Igrali smo COD: Black Ops 3

Može se reći da je tri godine razumno vreme za razmak između dva nastavka i zato hvala Treyarchu i Activisionu što su odličili da poštuju to i predstave nam novi deo franšize Call of Duty.

Black Ops 3 (doduše u beti) igrali smo zahvaljući Computerlandu i ovaj put je radnja smeštena u sumornu budućnost, tačnije 2065. godinu – 40 godina nakon događaja u Black Ops 2.

Odmah pri pokretanju jasno je da je rad na ovom nastavku započeo čak i pre prethodnog dela. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Igra je doživela velike promene u startu, odnosno jasno je da je BO3 napravljen za co-op. Maksimalno je podržano četiri igrača koji čine specijalni tim stvoren bio-inženjeringom.

Svaki lik se može naknadno prilagođavati, a po prvi put su cut-scene prikazane iz trećeg lica kako bi priča postala još atraktivnija. Novitet u igri su unapređen AI protivnika, koji sada dolaze i kao dronovi i kao roboti. Borbe su zbog toga sada zanimljivije.

Čak postoji i deo koji nismo očekivali, a to je odstupanje od linearne priče po kojoj je COD prepoznatljiv. Otvorene borbe daju mnogo više slobode u kretanju, ali i načinu korišćenja oružja. Taktika čini veliki deo igre i samih borbi.

Još jedan novitet su specijalni likovi, tačnije devet karaktera, svako sa jedinstvenim izgledom i istorijom. To se oslikava na način na koji koriste oružje i kako se bore.

Možda najvažnija stvar – gejmplej je fantastičan. Novi sistem kretnje čini da igra bude još realističnija i u skladu sa okolinom u kojoj se igrač nalazi.

U beta fazi nisu bile dozvoljene sve opcije i kompletna igra, ali je već se sada zna da pored kampanja, multiplejera tu i kultni Zombi mod. Taj mod ovaj put prati i posebna priča putem koje se mogu osvojiti poene za napredovanje.

COD: Black Ops 3 izlazi 6. novembra i biće dostupan za Windows, PS3, PS4, Xbox 360 i Xbox One platforme.

VIDEO> Official Call of Duty®: Black Ops III Reveal Trailer

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.