Izvor: marketingITD.com, 29.Jul.2014, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora zabranjuje naplaćivanje brendiranih kesa

Crnogorsko ministarstvo ekonomije saopštilo je da će trgovcima u Crnoj Gori ubuduće biti zabranjeno da naplaćuju promotivne kese i torbe koje služe za nošenje kupljene robe, u suprotnom će snositi posledice propisane zakonom.
Kako prenosi magazin IN Store, generalni direktor Direktorata za razvoj nacionalnog brenda i zaštitu potrošača u Ministarstvu Jovo Rabrenović izjavio je da član novog Zakona o zaštiti potrošača predviđa da se kese i torbe koje služe za >> Pročitaj celu vest na sajtu marketingITD.com << nošenje kupljenih proizvoda i imaju u potpunosti ili delimično logotip, znak, slogan i naziv proizvođača ili trgovca, smatraju promotivnim materijalom.
Takvu ambalažu trgovac više ne sme da naplati. Dosadašnja praksa je bila naplata ovakvih kesa od tri do pet centi što je dodatno uvećavalo račun potrošača, a da potrošači na to nisu pristali.
The post Crna Gora zabranjuje naplaćivanje brendiranih kesa appeared first on marketingITD.

Nastavak na marketingITD.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta marketingITD.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta marketingITD.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.