Chrome od sada blokira reklame sa sumnjivih sajtova

Izvor: PCAxe.com, 06.Dec.2018, 08:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Chrome od sada blokira reklame sa sumnjivih sajtova

Kompanija Google je ranije napominjala da će temeljna borba protiv sumnjivih websajtova početi uz kasnije verzije Chrome-a, a uz Chrome 71 koji je predstavljen, prvi koraci su uveliko preduzeti.
Uz najnoviju verziju Chrome-a, reklame sa "sumnjivih" web prezentacija koje konstantno varaju korisnike sa lažnim sistemskim upozorenjima, "close" tasterima koji ne funkcionišu, kao i ostalim štetnim sadržajem su blokirane.

Nastavak na PCAxe.com...






Povezane vesti

Novi Chrome odlučniji u borbi protiv sumnjivih sajtova

Izvor: B92, 06.Dec.2018

Google je još ranije obaveštavao o tome da će ozbiljnija borba protiv sumnjivih sajtova početi sa kasnijim verzijama Chromea. Sa verzijom Chrome 71 načinjeni su prvi koraci u tom pravcu...Uz najnoviju verziju Chromea, reklame sa "sumnjivih" sajtova koje konstantno varaju korisnike lažnim sistemskim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PCAxe.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PCAxe.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.