Bugarska: U eksploziji fabrike za demontažu mina poginulo 15 radnika

Izvor: Blic, 02.Okt.2014, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarska: U eksploziji fabrike za demontažu mina poginulo 15 radnika

Šef bugarske Direkcije vatrogasne službe i civilne zaštite, Nikolaj Nikolov potvrdio je danas da je 15 zaposlenih poginulo u eksploziji u privatnoj fabrici za demontažu nagaznih mina.

- Eksplozija je bila veoma jaka: dve zgrade više ne postoje. Uzrok eksplozije je verovatno ljudska greška. Eksplozija je bila toliko jaka, da su nastali krateri - rekao je na konferenciji za novinare Nikolov nakon susreta sa porodicama žrtava.

Povredjena su tri radnika na ulazu u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << fabriku u selu Gornji Lom, 120 kilometara severno od Sofije, saopštile su bolnice.

Eksplozija se dogodila u sredu kasno uveče, a posle nje i više slabijih.

Bugarska vlada je proglasila petak danom žalosti, a političke stranke su odlučile da danas prekinu kampanju pred nedeljne izbore.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Eksplozija u bugarskoj fabrici: Mrtvih 15, povređeno 2

Izvor: Vesti-online.com, 02.Okt.2014

U eksploziji Fabrike za proizvodnju baruta "Midžur" u bugarskom selu Gornji Lom poginulo je 15 radnika, a tri žene su povređene i njihovi životi nisu u opasnosti, rekao je načelnik civilne odbrane Nikolaj Nikolov...Nikolov je naveo da je među poginulima 13 muškaraca i dve žene...  U eksploziji...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.