Budućnost senzora za otisak prista na pametnim telefonima

Izvor: Tech-Lifestyle.com, 11.Jun.2018, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budućnost senzora za otisak prista na pametnim telefonima

Senzor otiska prsta ugrađen u ekran, kao samostalna komponenta, se ne razlikuje puno od ostalih kapacitivnih senzora. Zahteva samo malu kontaktnu tačku sa glavnom pločom telefona i kompanije potom mogu da postave ovaj senzor na bilo kom mestu. U ovom slučaju, na sredini donjeg dela ekrana.
Za razliku od senzora prisutnih na većini telefona, koji su koriste kapacitivnu tehnologiju, ovo je optički senzor. Zbog toga ovaj senzor funkcioniše samo sa OLED ekranima – kada je senzor upaljen, na ekranu se upale pikseli samo koji se nalaze preko senzora, obasjavajući vaš prst radi čitanja otiska.
Najavljeno je vreme čitanja otiska prsta od 0,7 sekundi, što je zapravo sporije na najboljih kapacitivnih senzora koji reaguju za 0,2 sekunde. Iz Vivo kompanije su izjavili da će ovaj uređaj ući u serijsku proizvodu, samo još nije poznato kada.

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.