Brus Li za B92: Huawei se trudi da korisnicima uvek ponudi nešto novo

Izvor: B92, 08.Sep.2019, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brus Li za B92: "Huawei se trudi da korisnicima uvek ponudi nešto novo"

Predstavljanje svog novog flegšip modela Huawei Mate 30, kineski proizvođač je planirao za početak ovog meseca na IFA sajmu u Berlinu, pa potom odložio za 19. septembar kada će taj uređaj zvanično biti predstavljan u Minhenu.

U Berlinu je predstavljen novi Kirin 990 čipset, koji pokreće Mate 30, kao i osvežena verzija prethodnog flegšipa Huawei P30 Pro, za koji su, pored novih boja i delimično unapređenog interfejsa, najavljena i dalja unapređenja.

Činjenica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da, u svetlu zabrane koju je Huaweiju nametnula američka administracija, još uvek nije poznato kako će Mate 30 izgledati kada je softver u pitanju, navela nas je na pomisao da kineski tehnološki gigant, upravo zbog te nepoznanice, još više unapređuje P30 koji se do sada već dokazao na tržištu i koji je za samo šest meseci u svetu prodat u 16,5 miliona primeraka.

Brus Li, menadžer za razvoj proizvoda komapanije Huawei, u razgovoru za B92 odbija takve pretpostavke. Na naše pitanje, da li je posle novih boja i unapređenog softvera, sledeći korak, možda, ugradnja novog procesora Kirin 990 u P30 Pro, odgovara odrično.

"Ne planiramo to da uradimo. Ne postoje takvi planovi", uverava nas Li, i dodaje.

"Želimo korisnicima da ponudimo više izbora, jer oni vole da imaju najnovije uređaje. Zato se trudimo da im uvek ponudimo nešto novo. Zbog toga se nadamo da će se ljudima svideti nove boje".

Inače, osim osveženog modela P30 Pro, Huawei je (u tišini) na IFA sajmu izložio još jedan, za naše tržište, zanimljiv model viš srednje klase.

Huawei Nova 5T, čija bi prodaja u Srbiji trebalo da počne u novembru, je telefon sa ekranom dijagonale 6,26 inča koga pokreće Kirin 980 čipset.

Urežaj je opremljen sa pet AI kamera, od kojih glavna ima 48 megapixela. Tu su i ultraširoka od 16MP, imaju bokeh i makro kamere od po 2MP, kao i prednja selfi kamera od 32 megapiksela.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.