Bil Gejts otvorio sajam hi-tech toaleta u Pekingu

Izvor: B92, 06.Nov.2018, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bil Gejts otvorio sajam hi-tech toaleta u Pekingu

Milijarder i filantrop Bil Gejts, sa teglom ljudskog izmeta pored sebe na podijumu, otvorio je sajam novih toaleta u Pekingu (Reinvented Toilet).

Osnivač i bivši direktor tehnološkog giganta Microsoft-a rekao je da tehnologije koje će biti predstavljene na trodnevnoj manifestaciji predstavljaju najznačajnije proboje u sanitaciji u skoro 200 godina.

Više od 20 kompanija i akademskih institucija predstavljaju nove tehnologije toaleta, od samostalnih toaleta do malih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << postrojenja na sopstveni pogon za obradu otpada.

Fondacija Bila i Melinde Gejts je, od 2011. godine, potrošila više od 200 miliona dolara za podsticanje istraživanja i razvoja bezbedne tehnologije sanitacije.

Unicef procenjuje da godišnje 480.000 dece umre od dijareje, koja je često izazvana hranom ili vodom kontaminiranom kanalizacijom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.