Bezos uložio milione u novu kompaniju, hoće da skine Google sa trona

Izvor: B92, 19.Jan.2024, 21:06

Bezos uložio milione u novu kompaniju, hoće da skine Google sa trona

Google dominira na polju internet pretraživača duže od dve decenije, ali vlasnik Amazona Džef Bezos smatra da će veštačka inteligencija promeniti način na koji ljudi pronalaze informacije.

Bezos je, zato, prošle nedelje uložio nekoliko miliona dolara u Perplexity AI, startap koji se nada da će revolucionisati pretragu pomoću AI generisanih odgovora i učiniti da Google postane stvar prošlosti.

"Na Google će biti gledano kao nešto staro i prevaziđeno. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ako možete da dobijete direktan odgovor, ne trebaju vam linkovi", rekao je osnivač ovog stratapa Aravind Srinivas Rojtersu prošle nedelje. preneo je Gizmodo.

Perplexity AI je kao mešavina ChatGPT-ja i Google pretrage, jer pretrazi pristupa drugačije nego Google. Umesto liste linkova, Perplexity odgovara na vaše pitanje u jednostavnom pasusu koji generiše veštačka inteligencija.

Radi na vodećim LLM-ovima iz kompanija OpenAI i Anthropic, ali tvorci kažu da Perplexity daje ažurnije i tačnije informacije nego njihovi jezički modeli ChatGPT i Claude.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.