Izvor: Nezavisne Novine, 18.Mar.2016, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Banjaluka podržava akciju “Sat za planetu zemlju”

BANJALUKA - Grad Banjaluka će osmu godinu zaredom podržati akciju "Sat za planetu Zemlju", koja će biti organizovana sutra od 20.30 do 21.30 časova, saopšteno je iz Gradske uprave.

U navedenom periodu biće isključena svjetla na zgradi Gradske uprave i objektima drugih institucija u užem centru grada, kao i javna rasvjeta u Ulici Veselina Masleše i u dijelu Ulice kralja Petra prvog Karađorđevića.

"Sat za planetu Zemlju" najveća je globalna volonterska >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << akcija čiji je cilj da ukaže na neophodnost borbe protiv klimatskih promjena, te da predoči na koji način je moguće preduzeti nešto u vezi sa ublažavanjem klimatskih promjena i očuvanja resursa na planeti Zemlji.

Akcija je prvi put na globalnom nivou održana 2008. godine, a organizuje je Svjetska organizacija za zaštitu prirode.

Prošle godine akciju je podržalo više od 7.000 gradova iz 160 zemalja.

Svjetska organizacija za zaštitu prirode ovogodišnju akciju "Sat za planetu Zemlju" posvetila je klimatskim promjenama.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.