Bang & Olufsen je ponovo izmislio kućni zvučnik: Beosound Edge

Izvor: Tech-Lifestyle.com, 31.Avg.2018, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bang & Olufsen je ponovo izmislio kućni zvučnik: Beosound Edge

Bang & Olufsen predstavlja novi, moćni bežični zvučnik za vaš dom koji iz korena menja način na koji živite sa zvukom. Napravljen u saradnji sa svetski priznatim dizajnerom Majklom Anastasiadesom (Michael Anastassiades), Beosound Edge donosi još jedan pažljivo odrađen dizajn od strane danskog brenda luksuzne audio opreme, koji monotoniju svakodnevnice transformiše u muzičko remek delo a dodaje i estetsku vrednost vašem domu.
Kružni oblik Beosound Edge zvučnika čini ga idealnim za postavljanje na jednu od dve lokacije u vašem domu. Može da stoji na podu, kao prelep centralni detalj, dodajući lepotu prostoriji i stapajući se sa bojama nameštaja, a može da stoji i na zidu, prkoseći gravitaciji i deleći prostor u vašem domu. Senzor za blizinu opaža kada se približite zvučniku i diskretno osvetljava aluminijumski interfejs osetljiv na dodir. Podešavanje zvuka je podjednako čarobno kao i zvuk koji dolazi iz njega: samo nežno zakotrljate Beosound Edge unapred ili unazad da pojačate ili smanjite ton. Laganim pokretom ćete umereno promeniti jačinu zvuka, dok ćete jačim pomeranjem doprineti drastičnijoj promeni jačine zvuka. Kada ga pustite, on će se lagano otkotrljati nazad u svoju prvobitnu poziciju.
Sa Beosound Edge zvučnikom, Bang & Olufsen je predstavio remek delo sa vanvremenskim dizajnom koji podstiče maštu i donosi interakciju i iskustvo kakvo nikad ranije nije viđeno u kućnim audio uređajima. Iz daljine deluje monolitno i diskretno, krijući bilo kakav nagoveštaj da tu ima bilo čega vezanog za tehnologiju, a s druge strane donosi nezaboravne zvučne performance koje nadaleko nadmašuju ono što biste očekivali od zvučnika te veličine.

1 od 3


















B&O Premijerno predstavlja prvi Active Bass Port
Koristeći napredne zvučne tehnologije iz BeoLab portfolija kompanije Bang & Olufsen, Beosound Edge je iznenađujuće snažan uprkos svom kompaktnom pakovanju. Da bi isporučili impresivne basove, inžinjeri zvuka iz kompanije Bang & Olufsen su u Beosound Edge ugradili ogromni vufer od 10 inča, koji ima inovativan, tanak dizajn i veliku ekskurziju, dok se sa obe strane zvučnika nalaze zvučnici srednjeg opsega veličine 4 inča kao i tviter zvučnik od ¾ inča.
Da bi isporučio moćno zvučno iskustvo pri visokoj jačini zvuka, Beosound Edge predstavlja revolucionarnu zvučnu tehnologiju nazvanu Active Bass Port. Ova tehnologija spaja dva klasična koncepta u dizajniranju zvučnika, takozvani „closed box“ dizajn i „port“ dizajn. Zvučna analogija ovde podseća na onu sa spojlerom automobila koji se automatski podiže kako automobil dobija na brzini. Kada radi pri manjoj jačini zvuka, on koristi princip zatvorene kutije za najprecizniju moguću reprodukciju zvuka, a kako pojačavate ton, Active Bass Port se otvara da ispusti energičnije basove.
Kontrolisano usmeravanje zvuka: Vi odlučujete u kom pravcu ide zvuk
Beosound Edge isporučuje zvuk sa obe strane zvučnika, koji pokriva 360 stepeni i ispunjuje čitavu prostoriju, a nova tehnologija za kontrolisano usmeravanje zvuka (Directional Sound Control) omogućava korisniku da odredi pravac u kome će zvuk ići tako stvarajući dva zvučna fronta. Ovo omogućava da soba može da se podeli na prostor za aktivno slušanje i prostor za pasivno slušanje. Kontrolisanje usmeravanja zvuka se vrši preko Bang & Olufsen aplikacije.
Beosound Edge (PMC 3.320 evra) će biti dostupan u Bang & Olufsen prodavnicama od sredine novembra 2018. godine.

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.