Balmer: Googleov monopol treba staviti pod kontrolu

Izvor: B92, 21.Sep.2013, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Balmer: Googleov monopol treba staviti pod kontrolu

Odlazeći izvršni direktor Microsofta, Stiv Balmer, smatra da Googleov monopol mora biti kontrolisan od strane regulatornih tela.

"Mi smo jedina kompanija koja nastoji da se takmiči s njima", izjavio je Balmer, a prenosi regionalni portal Seebiz.

Prema njegovim rečima, to se posebno odnosi na internet pretraživač "bare" posredstvom kojeg Google drži gotovo 70 odsto udela tržišta, dok Microsoftov Bing, koji je nedavno redizajniran, ima nekih 18 odsto udela. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Situacija na globalnoj sceni je daleko drugačija (i nepovoljnija po Microsoft), jer u igru ulaze lokalni pretraživači koje koriste milioni ljudi (Yandex, Baidu...). Ipak, ako se gledaju samo globalni pretraživači, Google jednostavno nema konkurenciju, a to je tek kap u priči o potrošačkim uslugama", rekao je Balmer.

n smatra da Googleova praksa zavredjuje protivmonopolsko istraživanje i dodaje da su iz Microsofta o tome raspravljali s odgovarajućim telima i označili neke poteze koje su povukli u Googleu a tiču se YouTubea i Google Maps servisa.

"Dok je Microsoft godinama bio glavna meta regulatora, situacija je ponešto drugačija kada je u pitanju oglašivački gigant iz Mountain View", ističe Balmer.

"Protivmonopolska tela EU su već ranije osudila patentne napade koje je Google pokušao da ostvari s Motorolom. Android je barem jedan od predmeta istraga, ali pretraživanje i servisi poput YouTubea su potpuno druga priča", tvrdi on.

"Microsoft je propustio voz za smartfone"

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Balmer: Googleov monopol treba staviti pod kontrolu

Izvor: B92, 21.Sep.2013

Odlazeći izvršni direktor Microsofta, Stiv Balmer, smatra da Googleov monopol mora biti kontrolisan od strane regulatornih tela..."Mi smo jedina kompanija koja nastoji da se takmiči s njima", izjavio je Balmer, a prenosi regionalni portal Seebiz...Prema njegovim rečima, to se posebno odnosi na internet...

Nastavak na B92...

Balmer: Gugl treba staviti pod lupu regulatora

Izvor: Capital.ba, 22.Sep.2013, 08:42

NJUJORK, Odlazeći izvršni direktor Majkrosofta, Stiv Balmer, smatra da Guglov monopol mora biti kontrolisan od strane regulatornih tijela. „Mi smo jedina kompanija koja nastoji da se takmiči sa njima“, izjavio ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.