Balet tehnologije: Iznad Sidneja zaplesalo 100 dronova

Izvor: B92, 10.Jun.2016, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Balet tehnologije: Iznad Sidneja zaplesalo 100 dronova

Nebo iznad Australije u sredu uveče postalo je zanimljiva pozornica na kojoj su plesali mali (identifikovani) leteći objekti.

Reč je o marketinškom potezu kompanije Intel koja je u nebo iznad Sidneja uz tonove Betovenove Pete simfonije lansirala 100 svetlećih dronova u okviru festivala Vivid. Ples koji je počeo u sredu trajaće ukupno pet dana, tako da će u njemu moći da uživaju svi znatiželjnici koji žive u blizini.

Ovo nije prvi put da se na nebu iznad nekog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svetskog grada održi plesna tačka malih letelica.

Sličan događaj odvio se iznad Hamburga 2015. godine, kada je oboren i Ginisov rekord. Ipak, ovonedeljna predstava prvi je pokušaj plesa iznad vode.

Performans koji traje sedam minuta čini let u više formacija, od kojih je poslednja u obliku logoa kompanije Intel. Fascinantno je i to što ceo događaj kontroliše samo jedna osoba.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.