BRUTALNO! Sajtovi koji koriste ovu komponentu će NESTATI

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Nov.2019, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRUTALNO! Sajtovi koji koriste ovu komponentu će NESTATI

Vreme je da se modernizujete...

Guglova pretraga više neće indeksirati "Flash" sadržaj koji njegovi botovi nađu na internetu, zbog čega će ti sajtovi postati gotovo nevidljivi i teški za pronalaženje.

Nakon što je u zapećak gurnuo "Flash" na svom Chrom brauzeru, Gugl pretraga će uskoro prestati da indeksira "Flash" sadržaj na internetu - što će korisnicima znatno otežati da ga pronađu.

Adobe će za godinu dana prestati da pruža podršku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za Flash, a Gugl je sada povukao još jednu polugu kako bi smanjio njegovu vidljivost, pre nego što u potpunosti ukine svoju podršku za "Flash iz Chroma" u decembru 2020. godine.

Gugl tvrdi da će krajem ove godine prestati da pruža podršku za "Flash", što znači veoma uskoro.

Pretraga će ignorisati sav "Flash" sadržaj na web stranicama i prestaće da indeksira "Shockwave Flash" fajlove.

"Adobe" je lansirao "Flash" 1996. godine, godinu dana pre nego što je Gugl lansiran.

Gugl je prvo počeo da prati "Flash" fajlove 2008. godine kako bi izašao u susret developerima i dizajnerima koji su pravili animacije, igre i drugu multimediju na internetu.

Ali, pošto sada počinje da potpuno ignoriše "Flash", vlasnici sajtova koji su dizajnirani njemu bi sada trebalo da pređu na korišćenje HTML5 tehnologija koje su sada dominantne na svim modernim brauzerima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.