BEZ STRAHA! Pogledajte šta nam sve donosi veštačka inteligencija!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Dec.2018, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BEZ STRAHA! Pogledajte šta nam sve donosi veštačka inteligencija!

Postaje deo svakodnevnog života.

Veštačka inteligencija više nije ideja iz naučnofanastične literature. Kako kompjuterska inteligencija menja naš život i kako će nam promeniti budućnost – razmotreno je u emisiji Glasa Amerike "Zajedno sa Gretom van Sasteren".

6 ways #IoT makes #retail smart: https://www.networkworld.com/article/3324484/internet-of-things/6-ways-iot-is-transforming-retail.html Are you an #InternetOfThings #startup, prospective #founder, investor, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << accelerator or other type of IoT enthusiast? >> Join IBM, BOSCH SI, Cisco, Microsoft, Google, Redstone, High-Tech Gründerfonds, Raccoon Ventures, Black Lychee Ventures, Commerzbank main-incubator and many many more at TOUCHING INNOVATIONS 2019❣️💡 Berlin's IoT Startup Event, 14+15 Feb 2019 || www.touchinginnovations.com ------ #IIoT #VentureCapital #fundraising #startups #AI #AR #Wearables #Entrepreneurs #Fundraiser #TheFutureOfWork #Robotics #technology #SmartRetail #entrepreneur #entrepreneurship #entrepreneurlife #startuplibrary #founders #businessangels #startupbusiness #startupberlin #gründerszene #womenintech #berlinstartup #berlinstartups

A post shared by TOUCHING INNOVATIONS (@touchinginnovations) on Dec 4, 2018 at 1:45am PST

Veštačka inteligencija mnogima od nas je promenila način života. Ona utiče na to kako putujemo, koje sadržaje pretražujemo na internetu pa čak i na hranu koju jedemo. Međutim, brzi razvoj tehnologije otvara niz suštinskih pitanja, ističe direktor Majkrosofta za pravne poslove Bred Smit.

- Baš kao što nijedan pojedinac, kompanija ili vlada ne smeju biti iznad zakona, nijedna tehnologija takođe ne sme da bude iznad zakona. Mislim da ćemo morati da stvorimo etičke principe, a zatim i zakone da bi društva mogla da odluče kako žele da se primenjuje ta tehnologija - kaže Smit.

The difference between #AI and machine learning, explained http://ow.ly/N8C930mJrQH

A post shared by Pantelis Roussakis (@mysocialface) on Dec 4, 2018 at 1:35am PST

Veštačka inteligencija sada ima algoritme koji prete da prevaziđu nivoe ljudske inteligencije i koriste se u borbi protiv terorizma i svetske gladi kao i u medicini.

- Mnogo najsavremenijih metoda u imunoterapiji, na primer u oblasti lečenja raka, već je zapravo zasnovano na veštačkoj inteligenciji, a imamo mnogo razloga da verujemo da će se to nastaviti i ubrzati - dodaje on.

They don’t see it coming but we do 🛸 @theufogod . . . . . #technology #programming #coding #robotics #software #robot #engineering #drones #microcontroller #3dmodel #drone #machinelearning #3dprinters #spacex #mechatronics #robotxtr #robotx #mechanical #mechanicalengineer #rapidprototyping #world #neuralnetworks #tecnology #ai #future #development #elonmusk #industrialdesign #money #ufo

A post shared by UfoGod (@theufogod) on Dec 3, 2018 at 11:30pm PST

Međutim, napredak u veštačkoj inteligenciji takođe znači da će se tržište rada preobraziti i postati mnogo teže za niskokvalifikovane radnike.

- Kada dođete u restoran brze hrane koji ima prozor za vozače, danas vašu porudžbinu prima i unosi u kompjuter - čovek zaposlen u restoranu. Mislim da za pet godina postoji dobra šansa da ta osoba neće imati taj posao, da će ga obavljati kompjuter koji može da razume šta vi govorite i unosi narudžbinu - navodi Smit.

How brainy business bots will boost productivity | AI #AI #AINews #ArtificialIntelligence #Boost #Bots #Brainy #Business #Productivity #ProsyscomTech

A post shared by Prosyscom Tech News (@prosyscomnews) on Dec 3, 2018 at 9:17pm PST

Smit dodaje da je za današnju radnu snagu od fundamentalnog značaja - da nauči nove veštine kako bi se adaptirala i bila uspešna u novoj eri.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Šta nam sve donosi veštačka inteligencija?

Izvor: Vesti-online.com, 05.Dec.2018, 06:31

Veštačka inteligencija više nije ideja iz naučnofanastične literature. Ona postaje deo svakodnevnog života. Kako kompjuterska inteligencija menja naš život i kako će nam promeniti budućnost – razmotreno je u emisiji Glasa Amerike "Zajedno sa Gretom van Sasteren"...Veštačka inteligencija...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.