Australija će poslati 600 vojnika za borbu protiv islamista

Izvor: Blic, 14.Sep.2014, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Australija će poslati 600 vojnika za borbu protiv islamista

Australijski premijer Toni Ebot izjavio je danas da će njegova zemlja uputiti u Ujedinjene Arapske Emirate 600 pripadnika vojnih snaga koji će se pridružiti međunarodnoj koliciji koju predvode SAD, a koja se priprema za rat protiv islamista.

Ebot je rekao da je Australija nakon što je dobila i zvanični zahtev od Vašingtona da pruži svoj doprinos međunarodnoj koaliciji u borbi protiv ekstremista, odlučila da posalje oko 400 vazduhoplovaca i 200 pripadnika specijalnih jedinica, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << preneo je Rojters.

On je naveo da Australija "ne šalje vojnike za izvođenje borbenih dejstava, ali da nastoji da da doprinos međunarodnim naporima u sprečavanju pogoršanja humanitarne krize".

Premijer je rekao da će pored vojnog osoblja Australija poslati i osam lovaca "super hornet", avione za rano upozoravanje i kontrolu i avione za dopunu goriva.

Američki državni sekretar Džon Keri nalazi se na turneji po bliskoistočnim zemljama u pokušaju da obezbedi podršku za "koordinisanu vojnu kampanju" od arapskih i bliskoistočnih zemalja.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Toni Ebot:600 vojnika za borbu protiv islamista

Izvor: Akter, 14.Sep.2014

Australijski premijer Toni Ebot izjavio je danas da će njegova zemlja uputiti u Ujedinjene Arapske Emirate 600 pripadnika vojnih snaga koji će se pridružiti međunarodnoj koliciji koju predvode SAD..Ebot je rekao da je Australija nakon što je dobila i zvanični zahtev od Vašingtona da pruži svoj...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.