Asus grafičke karte po principu staro za novo

Izvor: ItRešenja.com, 05.Jul.2019, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asus grafičke karte po principu staro za novo

Asus je rešio da osveži način prodaje svojih grafičkih karti. Kompanija je odlučila da kupcima novih Asus grafika ponudi popust u iznosu od 100 do 350 dolara, ukoliko donesu svoje stare GeForce ili AMD grafičke karte.

Naravno, postoji ograničenje u vrsti grafičkih karti koje se mogu doneti za zamenu i grafika koje će se kupiti na taj način. Na primer, ukoliko se donesu GeForce GTX 750 Ti ili GTX 960, može se dobiti popust od oko 150 dolara za kupovinu novih Asus GeForce >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << GTX 1650 ili GTX1660 Ti karti. Kompletnu listu grafika koje možete kupiti na ovaj način i karti koje dolaze u obzir za zamenu, zajedno sa umanjenjem cene, možete pogledati ovde.

Moramo da kažemo da su vrednosti zamene za većinu modela (naročito starijih) prilično dobre. Za pojedine starije modele (kao što su GeForce GT 1030 ili GT 730, moguće je dobiti umanjene od oko 150 dolara, što je znatno više nego što bi se moglo dobiti prodajom polovne kartice. Kod novijih modela taj odnos ipak nije toliko dobar, pa je očigledno da Asus ovom akcijom targetira korisnike koji godinama nisu nadograđivali svoje platforme za igre.

Ipak, nije sve tako jednostavno kao što na prvi pogled izgleda. Nije moguće da samo izvadite staru grafičku kartu iz računara i da je odnesete u prodavnicu da biste dobili popust. Asus zahteva da se pre toga unese datum i mesto kupovine, serijski broj grafičke karte, detalji o prodavnici i bankarskom računu, pa čak i dokaz o kupovini (fiskalni račun ili garantni list). To može da bude prilično veliki problem za većinu korisnika, jer teško da mogu da prikupe sve informacije, naročito ako je GPU stariji od nekoliko godina (ili ako je kupljen polovan).

Još jedno ograničenje je što je ovaj program za sada ograničen samo na Veliku Britaniju. Međutim, ukoliko bi se ovaj početni, rekli bismo test period, završio uspešno, Asus će ga proširiti i na ostala tržišta, a možda će isti princip prodaje iskoristiti i za ostale komponente, pa i cele računare.

U svakom slučaju, radi se o nesvakidašnjem primeru pokušaja povećanja prodaje koji može da bude koristan i kupcima i Asus-u.

Izvor: PC Press

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.