Amerikanci skidaju Xiaomi sa crne liste

Izvor: B92, 12.Maj.2021, 17:05

Amerikanci skidaju Xiaomi sa crne liste

Xiaomi će biti skinut sa crne liste u Sjedinjenim Američkim Državama.

Vlada Sjedinjenih Američkih Država donela je odluku da skine Xiaomi sa crne liste, na koju ih je stavio prethodni predsednik Donald Tramp.

On je to učinio kako američki investitori ne bi mogli da ulažu u kinesku kompaniju.

Kineski gigant tužio je Sjedinjene Američke Države zbog toga, a SAD su na kraju odustale od zabrane i odbacili su dokument koji je potpisao bivši predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Donald Tramp.

Ovo je potvrdila ministarka spoljnih poslova Kine Hua Čunjing, ali Xiaomi nije želeo da se oglašava povodom ove situacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Peking: Delimo zabrinutost Rusije u vezi sa vojnim delovanjem Amerike u oblasti biološkog oružja

Izvor: Vostok.rs, 13.Maj.2021, 08:57

Kineske vlasti dele zabrinutost Rusije u vezi sa vojnim delovanjem Amerike u oblasti biološkog oružja i smatraju da je neophodno uspostaviti efikasnu međunarodnu kontrolu nad takvom aktivnošću, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine Hua Čuning. Ona je reagovala na nedavnu...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.