Agent plus: Ukrajinski brodovi na Dunavu kroz Srbiju meta napada pirata

Izvor: Blic, 18.Sep.2014, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Agent plus: Ukrajinski brodovi na Dunavu kroz Srbiju meta napada pirata

Plovila "Ukrajinske dunavske plovidba" (UDP) pirati su opljačkali dva puta u septembru tokom boravka u Luci "Smederevo", saopštio je zastupnik te brodarske kompanije u Srbiji "Agent plus" (www.agentplus.rs).

Kako se navodi u saopštenju, delovi sa plovila UDP-a su pokradeni u dva navrata u periodu od 7. do 10. septembra, ali iz Policijske uprave "Smederevo" još niko nije izašao da obavi uviđaj, iako je "Agent plus" podneo krivične prijave.

Precizira se da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su pirati ukrali delove barži u vrednosti od više hiljada evra, bez kojih ta plovila ne mogu da nastave plovidbu, zbog ugroženosti plovila, kao i da se procenjuje se da će šteta biti još veća zbog popravke i neplaniranog ostanka u luci.

Ukrajinska brodska kompanija se, kako se navodi, već žalila da su njeni brodovi česta meta srpskih i rumunskih pirata.

Zastupnik ukrajinske brodarske kompanije "Agent plus" navodi da je protesna pisma napisao i Ministarstvu unutrašnjih poslova i Ministarstvu gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture radi sprečavanja kontinuiranog višegodišnjeg narastajućeg kriminala u akvatoriju Smedereva i zaštite lične i imovine brodara.

Navodi se i da su poslednjih desetak godina učestali napadi pirata na domaća i strana brodarstva i da su meta napada pirata barže koje prevoze ugalj, naftu i raznu drugu robu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajinski brodovi na Dunavu kroz Srbiju meta napada pirata

Izvor: Vesti-online.com, 18.Sep.2014

Plovila "Ukrajinske dunavske plovidba" (UDP) pirati su opljačkali dva puta u septembru tokom boravka u Luci "Smederevo", saopštio je zastupnik te brodarske kompanije u Srbiji "Agent plus". ..Kako se navodi u saopštenju, delovi sa plovila UDP-a su pokradeni u dva navrata u periodu od 7. do 10. septembra,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.