ASUS PB279Q 27-inčni IPS 4K/UHD monitor

Izvor: ItRešenja.com, 06.Dec.2014, 22:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ASUS PB279Q 27-inčni IPS 4K/UHD monitor

Kompanija ASUS je najavila novi monitor 4k/UHD (ultra-high definition) klase, koji dolazi pod oznakom PB279Q. U pitanju je 27-inčni model sa odnosom strana 16:9, a namenjen je prvenstveno profesionalnim korisnicima i gejmerima. PB279Q poseduje prirodnu rezoluciju 3840 x 2160 piksela sa 163 piksela po inču, uz široki 100% sRGB spektar i 10-bitnu tehnologiju boje koja obezbeđuju prirodne boje, dok brojne opcije za povezivanje kao što su DisplayPort 1.2 i Mini DisplayPort obezbeđuju podršku za >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << 4K/UHD sadržaje uz osvežavanje ekrana i do 60Hz.

4K/UHD panel na PB279Q monitoru, poseduje četiri puta više piksela od postojećeg Full HD standarda, što omogućava neverovatan prikaz detalja. Sa 300% više radne površine, koja se može podeliti na radne prozore, PB279Q značajno olakšava multitasking.

Uz mogućnost da prikaže 1.07 biliona boja, PB279Q donosi neverovatnu reprodukciju i zasićenost boja kao i osvetljenje od 300cd/m² i ASUS Smart Contrast Ratio (ASCR) od 100,000,000:1. In-plane switching (IPS) tehnologija ekrana omogućava široki ugao gledanja (178 stepeni), dajući korisnicima mogućnost gledanja iz praktično bilo kog ugla, bez izobličenja boja.

Za vernu reprodukciju boja, PB279Q poseduje širok 100% sRGB spektar. 10-bitni prikaz boja obezbeđuje glatke prelaze između boja i daje prirodniji izgled slici. Sa vremenom odziva od 5ms (grey-to-grey) i frekvencijom osvežavanja ekrana od 60Hz, PB279Q je savršeno prilagođen za današnje igre u kojima se scenografija brzo smenjuje.

PB279Q poseduje širok spektar opcija za priključivanje uključujući DisplazPort 1.2 i Mini DisplayPort, sa podrškom za 4K/UHD sadržaje pri brzinama osvežavanja ekrana do 60Hz. Uz to, tu su i 4 HDMI 1.4/MHL (Mobile High-definition Link) porta, koji omogućavaju pregled sadržaja sa mobilnih uređaja uz istovremeno punjenje uređaja.

PB279Q može simultano prikazivati sadržaj više 4K/UHD ulaza. Picture-in-Picture (PiP) mod smešta prozor sa prikazom drugog sadržaja u bilo koji ugao ekrana. Picture-by-Picture (PbP) režim rada deli ekran automatski, kako bi istovremeno prikazao i do 4 različita ulaza, omogućavajući korisniku da se lako prebacuje sa jednog na drugi sadržaj.

PB279Q poseduje ASUS SplendidPlus tehnologiju optimizacije prikaza video i slikovnog sadržaja poboljšanjem osvetljenja boja, kontrasta i oštrine. Mogućnosti prethodnih verzija: Scenerey, Standard, Theater, sRGB, Game i NightView, proširene su sa dva nova moda, Reading i Darkroom.

PB279Q je takođe opremljen i ASUS EyeCare tehnologijom, koja kontroliše jednosmerni napon kako bi smanjila treperenje ekrana i omogućila prijatnije gledanje. ASUS EyeCare tehnologija je u srcu Reading i Darkroom režima rada SplendidPlus, efektivno smanjujući intenzitet plavog svetla kako bi se smanjilo naprezanje i zamor očiju.

ASUS VividPixel tehnologija dodatno poboljšava prikaz, ističući konture i smanjujući smetnje. P279Q je opremljen i ASUS QuickFit Virtual Scale tehnologijom, koja omogućava pregled fotografija i dokumenata u prirodnoj veličini pre štampanja.

PB279Q ima super tanki, ergonomski dizajn, sa neverovatnim mogućnostima promena položaja, koji korisniku omogoćavaju idealan položaj za gledanje. Kompatibilan je sa VESA mount standardima, što omogućava bezbedno montiranje na zid ili policu.

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.