AI kamera koja detektuje oružje i zove policiju

Izvor: ItRešenja.com, 30.Sep.2018, 01:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AI kamera koja detektuje oružje i zove policiju

Athena Security razvila je novu kameru koja funkcioniše uz pomoć veštačke inteligencije i cloud tehnologije, te može da detektuje oružje i o tome obavesti policiju.

Iz kompanije kažu da bi zbog toga što kamera može da primeti oružje, te brzo obavesti organe reda, u budućnosti mogli da budu sprečavani napadi koji bi mogli da imaju fatalne ishode, a na mestima na kojima je ovaj sistem implementiran, poput škola, te poslovnih zgrada, koje su često meta oružanih napada. Jednom >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << kada primeti oružje, sistem informaciju o potencijalnom napadu šalje preko cloud servisa. Pored toga, preko prilagođene aplikacije može da emituje snimak potencijalnog napadača, čime policiji pruža uvid u to šta se i gde događa, a kako bi se lakše identifikovao napadač, te odredila lokacija. Kamera može da se poveže i na druge sigurnosne sisteme, što joj omogućava da zaključava vrata i zaustavlja liftove kada proceni da je neophodno.

Kreatori tvrde da je procena kamere tačna u 99% slučajeva, što sprečava lažne dojave policiji. Sistem koji uključuje sigurnosnu kameru, te opciju za zaključavanje vrata i zaustavljanje liftova po kameri košta 100 dolara mesečno.



Izvor: IT Vesti

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.